Megint beragadtunk, nem nagyon, csak egy kicsit, de így is kaptunk öt pontot, mire Jovanovic kosarának örülhettünk. Philmore bedobta a büntetőit, amire Eads zsák és Wiggins dupla volt a válasz, itt értük utol először a vendégeket. 10-10-ig az Albánál Dickey-Chambers, nálunk Jovanovic-Eads pontok jöttek. Az Alba trojkáira Wiggins büntetők jöttek, majd Rudner Gábor is hozzászólt kintről. A negyed végére Pongó Máté tört be ellenállhatatlanul, két pontért. Így érkeztünk az első kisszünetre: 22-22.
A második negyedben kapitányunk, Pallai Tamás zúzott be egy saroktriplát, amire a fehérváriak magasembere, Dickey dobott be egy faultosat. A büntetőjét Barnett szedte szorgalmasan, majd tette fel, gól jó, fault….már megint! Az időkérést követően Révész Ádám pontjaival léptünk tovább. Vojvoda és Chambers dupláival egy pillanatra meglépni látszott a Fehérvár, de Thomas és Wiggins érdemben tudott felelni, így 34-34-nél, megint egyenlő. Most Zubillaga mester kért egy szusszanásnyi időt, át kellett beszéljék a történteket! Lévén a továbbiakban egy kosár itt-egy ott mintát láttunk, kicsit színezve, a félidőre két pontos különbséggel vonultunk.
Takács Milán hármasával folytattuk. Erre Jovanovic és Wiggins válaszolt érdemben, megint vezettünk. Nem sokáig örülhettünk, mert az Alba amerikai irányítója sorozatban hozta a hármasokat. Szívós munkával többé-kevésbé sikerült visszakapaszkodni, majd amikor erre még tettünk egy 14-0-s rohanást, akkor előnyt is szereztünk. 76-67 az utolsó negyed előtt.
Légiósainak köszönhetőan az Alba megint felküzdötte magát, de a mérkőzés irányítását már nem volt ereje megragadni. Védő oldalon és a támadó palánk alatt is felőröltük ellenfelünket. Eads kíméletlenül takarta be Dickey James-t, majd Lukács Norbert védekezett sokadjára kiválóan, ezúttal a festékben. Ezekből aztán villanásnyi idő alatt lódultunk meg és tömtük ki az Alba kosarát. A vége örömjáték és egy lüktető, zúgó, tapsoló csarnok!
Döntőzni fogunk!