Az Arconic-Alba Fehérvár elleni párharcot úgy vezettük fel, mint a bajnokság történetének egyik legsűrűbben előforduló, és eddig mindkét fél számára ugyanannyi győzelmet is hozó presztízscsatáját. Hétfőn azonban nagy lépést tehet az NHSZ-Szolnoki Olajbányász, hogy ezt a mérleget saját maga felé billentse.

Pénteken ugyanis óriási csatában, a padlóról felállva sikerült hosszabbításban nyerni Székesfehérváron, a csarnokban, ahol idén csak elvétve sikerült egy-két csapatnak. Oliver Vidinéknek mégis sikerült ez a bravúr, így a pályaelőny immár a Tiszaligetben, ezzel együtt pedig a teher is, hiszen ezt nem lehet elégszer leírni: az otthoni csapat mindig küzd egyfajta győzelmi kényszerrel.

Ez most egy kicsit mégis más, a két alakulat ugyanúgy nyomás alatt játszik, csak a mieink a döntőbe jutás súlyát érzik majd – amellett, hogy a hazai közönség elsöprő támogatását is élvezik –, a vendégek pedig az ötödik meccs kiharcolásáért szállnak harcba.

A párharcról már mindent leírtunk, ha sikerrel veszi ezt az akadályt is a piros-fekete gárda, akkor hatalmas bravúrt hajt végre, ehhez azonban még 40 percnyi jó kosárlabda elengedhetetlen.

A hétfőn 18 órakor kezdődő összecsapást a Benczur Tamás, Montgomery-Tóth Cecília, Makrai Márton fémjelezte bírói hármas vezeti, aki pedig valami oknál fogva nem a helyszínen szurkolna Pallai Tamáséknak, az a MindigTV GO élőképes közvetítésén keresztül izgulhat a továbbjutásért.