Utolsó alapszakasz mérkőzésére készült csapatunk, amelyen az NKA Universitas Pécs gárdáját fogadta a tiszaligeti Városi Sportcsarnokban. A találkozó – mint minden alapszakasz végére kiírt mérkőzés – nagyon fontosnak ígérkezett mindkét együttesnek, hiszen a rájátszást érő helyekért szoros küzdelem zajlik a magyar bajnokságban.

Csapatunkból hiányzott Dustin Thomas, aki eltiltását töltötte, valamint Lukács Norbert is, aki kisebb sérülés miatt nem állt Oliver Vidin rendelkezésére. A hiányzók és az ellenfél játékstílusa miatt kiélezett csatára volt kilátás, ahol inkább a védekezés, mintsem a „kosáreső” dominál. Ahogyan az várható volt, szoros mérkőzés alakult ki, ahol igazán egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól. Rengeteg fault tördelte a mérkőzést, s talán emiatt is nehezen alakult ki egyenletes játék. Félidőben minimális különbséggel a pécsiek mehettek előnnyel az öltözőbe.

A szusszanást követően magasabb fokozatba kapcsolt a Jovanovic vezette Olajbányász, amely remek negyedet produkálva – a mérkőzés összképéhez képest – nagy előnyt alakított ki, s mindössze 4 pontot engedett a vendégeknek. Ekkor az összeálló védekezés mellett fontos volt, hogy rengeteg lepattanót szedtek a hazaiak, a mérkőzés végéig összesen 44-et. Ugyan a végjátékban azért a fáradtság miatt közelebb került az NKA, azonban Rudner Gábor fontos triplája végleg lezárta a találkozót. Az utolsó hazai alapszakasz mérkőzést megnyerte együttesünk, jövő héten pedig Kaposváron zárja a bajnokság ezen szakaszát.

Hajrá Olaj!