Pécsen „megtréfálta” az NHSZ-Szolnoki Olajbányász csapatát a bajnokság frissen feljutott gárdája, most jöhet a revans a Tisza partján. Aminek külön pikantériát ad az a tény is, hogy két hét múlva a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa döntőbe jutásáért ugyanezzel a NKA Péccsel kell megmérkőznünk, így a szombati jó erőfelmérő lehet.

Csirke Ferenc mester csapata foggal-körömmel küzd a rájátszásért, emiatt nem lesz egyszerű a mérkőzés hazai szempontból sem, habár a mieinknek is kiemelten fontos a találkozó végkimenetele, hiszen a harmadik hely megtartásához a hátralévő két mérkőzésből egyet még mindenképpen hozni kell, ha nem a matekra/ellenfelekre akarjuk bízni a végső sorrendet.

A pécsiek idegenbeli mérlege mindenesetre szolnoki szempontból biztató, eddigi 11 bajnokijukból mindössze kettőt sikerült győzelemmel zárni, míg Lukácsék viszonylag biztos hazai pályával bírnak.

A mérkőzést március 23-án szombaton 18 órakor kezdik a csapatok – aki nem a helyszínen szurkol az NHSZ-Szolnoki Olajbányásznak, az a MindigTV GO felületén keresztül tudja élőképen nézni az összecsapást. A játékvezetői hármast Montgomery-Tóth Cecília, Ádám József, Lengyel Ádám József alkotja.