Az alapszakasz végéhez közeledve minden pontnak, sikernek kettőzött szerepe van valamennyi csapat életében, amely minél jobb helyre kíván odaérni a későbbi pályaelőnyért. Így volt ez a mai Egis Körmend – NHSZ-Szolnoki Olajbányász összecsapás együttesei esetében is, hiszen nagy a dobogó közeli helyezésekért való közdelem a bajnoki tabella első feléhez tartozó csapatok között.

Körmenden a várakozásnak megfelelően nagyon éles és izgalmas találkozó kerekedett ki a két csapat párharcából, melyet végül vendégként a mieink sikerrel abszolváltak. De ne rohanjunk ennyire előre, lássuk mi történt az összecsapáson!

Oliver Vidin vezetőedzői mérlege eddig egy győzelem és egy vereség volt a találkozót megelőzően, most pedig egy olyan mérkőzésre kellett felkészíteni Pallaiékat, amely a hangulat miatt mindig nagyon nehéz, pláne, ha még tétje is van a meccsnek. Vendégként lehet hiányérzete a szolnoki szurkolóknak az eddigi mérkőzéseeket, hiszen a csapat sebezhetőbb arcát mutatta eddig a bajnokságban idegen környezetben. Most azonban a legjobbkor jött a változás.

A találkozó elejétől fókuszáltan és harcosan küzdöttek a mieink, további rangot adva az alapszakasz egyik legfontosabb mérkőzésének. A légiósok közül Strahinja Jovanovic és James Eeds parádésan játszott, hiszen előbbi összesen 17 pontot szerzett és 7 gólpasszt osztott ki, míg utóbbi összesen 23 pontot szerezve volt vezére a pirosban játszó Olajbányásznak. A mérkőzés egyébként úgy alakult, ahogy az várható volt: 12-szer változott meg a vezetés a csapatok között, de az sosem nőtt 10 pont fölé egyik oldalon sem. Nagyon fontos volt, hogy a padról is megfelelő – pontokban is mérhető – támogatás jött a mieink részéről, hiszen Révész, Lukács és Rudner is hozzátett a közöshöz, de egy ilyen találkozón minden lepattanónak, labdaszerzésnek vagy jó védekezésnek fontos szerepe van a későbbi siker tekintetében. Érezhető volt, hogy a csapat remek felfogással, egymásért is küzdve játszik, s a végjátékban sem remegtek meg a lábak a körmendi arénában, így egy kiváló mérkőzésen sikerült elhozni a pontokat az egyik legnehezebb idegenbeli találkozón.

Az alapszakasznak azonban itt még nincs vége, a mai sikernek akkor van jelentősége, ha a jövő heti, Pécs elleni összecsapást is sikerrel vívja meg együttesünk a Tiszaligetben. Várjuk kedves szurkolóinkat arra a találkozóra is!