A magyar bajnokság regnáló bajnokának, s talán a legnagyobb esélyesének otthonában sosem könnyű szoros mérkőzést játszani, pláne nem győzedelmeskedni. Csapatunk ugyan mindent megtett annak érdekében, hogy a Kecskemét elleni győzelmet követően egy újabb sikerrel stabilizálja a tabellán elfoglalt helyét, ám ezúttal nem sikerült a bravúr, így győzött a listavezető.

Oliver Vidin irányításával első idegenbeli mérkőzését játszotta az NHSZ-Szolnoki Olajbányász, ráadásul talán a legnehezebbnek számítót: az Arena Savaria-ban eddig egyetlen csapatnak sem sikerült bravúrt aratni a hazai pontvadászatban vendégként. A mieink teljes kerettel vágtak neki a találkozónak, ám ez is kevés volt a titkon remélt meglepetéshez.

A találkozó elején ugyan rövid ideig vezetett csapatunk, ám ezt követően magához ragadta a kezdeményezést a hazai együttes, s fokozatosan növelték előnyüket – elsősorban az egymást követő tripláknak köszönhetően. A sárga-feketék mind támadásban, mind védekezésben magabiztosan játszottak, míg vendégoldalon kevés volt a hatékony támadás. Aztán a második negyedben már jöttek a jó kísérletek, elsősorban Wiggins palánk alatti játéka és James Eads távoli kísérletei voltak kiemelendők, de összességében csapatként mutattunk többet, melynek köszönhetően lassan ugyan, de csökkent a hátrány. 49-39-et mutatott a félidőben az eredményjelző.

A szünetet követő negyed viszont ismét a hazaiaké volt, akik ezzel megalapozták sikerüket, elsősorban a festékből szerzett pontokkal. A kialakult nagy különbség ellenére viszont a mieink nem adták fel, s a becsületért is küzdve remek zárónegyedet produkáltak Anthony Durham jó teljesítményével.

Folytatás jövő héten Körmenden, ahol ismét fontos mérkőzés vár csapatunkra. Hajrá Olaj!