Új időszámítás kezdődött az NHSZ-Szolnoki Olajbányásznál a szerb vezetőedző, Oliver Vidin kinevezésével. Ennek első, a mi szempontunkból rendkívül biztató fejezetét a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét ellen írhattuk be a piros-fekete történelemkönyvekbe. A következő felvonás azonban a lehető legnehezebb lesz: a címvédő otthonában vizitálunk.

A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely idén is a talán legnagyobb esélyesként indult és így is szerepel jelenleg a bajnokságban, habár a legutóbbi fordulóban a DEAC borsot tört az orruk alá, a Konakov-legénység azonban így is magabiztosan vezeti az idei kiírást. Hazai pályán pedig veretlenek, mind a 11 mérkőzésüket megnyerték, így nem lesz könnyű dolga a mieinknek, ha meglepetést akarnak okozni.

Márpedig a cél bizonyosan ez, hiszen Vidin mester várhatóan szeretné a jó bemutatkozást egy komolyabb skalp megszerzésével folytatni. Ehhez a Kecskemét ellen mutatott szigorú védekezésre és mindenkitől 110%-os teljesítményre lesz szükség.

A meccset a MindigTV GO felületén lehet élőben online követni pénteken 18 órától. A bírói hármast ezúttal Cziffra Csaba Zsolt, Nagy Viktor, Farkas Gábor alkotja.