A két csapat őszi összecsapása előtt azt írtuk, hogy a forduló rangadója lesz a SZTE-Szedeák és az NHSZ-Szolnoki Olajbányász találkozója Szegeden. Ehhez képest a mostani visszavágót a vendégek a tabella alsó harmadából, míg a mieink a harmadik helyről várják.

Nikola Lazics mester csapata robbantott a szezon elején, nagyon egységesnek, motiváltnak tűntek, jó tempóban kosárlabdáztak, a gyorsindításokra építő, „szélesen” játszó Szeged úgy tűnt, hogy az idei kiírás meglepetéscsapata is lehet. A két gárda első találkozóján ennek megfelelően hazai siker született, a Woolridge-Locke duó vezetésével legyőzték az akkor még Rajkovics mester vezette piros-feketéket. Ezután látványos mélyrepülésbe kezdtek, 3-9-es mérleget produkáltak, nem is csoda, hogy január végén csatasorba állítottak egy újabb légióst Brendan Bailey személyében.

Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász utóbbi időben mutatott teljesítménye sem makulátlan, erősen hullámzó teljesítményt nyújtanak Révészék, 2024-ben eddig négy hazai mérkőzésen vannak túl (ha a DEAC elleni kupameccset is beleszámoljuk), melyből kettőt megnyertek, kettőt elveszítettek. Ráadásul a legutóbbi budapesti látogatás is vereséggel zárult, így talán nem túlzás kijelenteni, hogy a harmadik hely megtartásáért folytatott öldöklő küzdelemben kiemelt jelentőségű lesz a szombati mérkőzés. Röviden összefoglalva: kötelező lenne győzni a szegedi alakulat ellen.

A találkozót a MindigTV GO felületén lehet élőképen követni szombaton 18 órától. A játékvezetői hármast dr. Mészáros Balázs, Söjtöry Tamás Ferenc, Szilágyi Bálint alkotja.