A Ludovika Arénában sosem könnyű megszerezni a győzelmet vendégként, hiszen a Budapesti Honvéd csapata hatalmas küzdőszellemmel fogadja ellenfeleit. Természetesen ezúttal is lehetett számítani a fizikális, férfias csatára, várható volt tehát, hogy a vendéglátók most is belevetik magukat az összecsapásba. Szépszámú szolnoki közönség is ellátogatott a fővárosba, hogy biztassa Szarvas Gábor csapatát.

A mieink a Jovanovic-Pallai-Eads-Thomas-Wiggins ötössel kezdtek, de mindössze három perc játék után Szarvas Gábor időt kér, mert a Honvéd kisebb előnyt kovácsolt össze. Jött Lukács és Durham a padról, ám a Honvéd a palánk alatt hatékonyan támadta a gyűrűnket, így folyamatosan ők vezettek. Ugyan Durham, Pongó és Pallai is pontosan célzott távolról, de az előnyt nem sikerült megszerezni. A rövid pihenőt követően sem változott a játék képe: a Honvéd kevesebb hibával játszva, hatékonyabban tüzelt, míg a mieinken a hosszú idő után visszatérő Rudner sem segített. Az olló egyre jobban nyílt, a hazaiak pedig egyre magabiztosabbak lettek. Eads félpályás kosara ugyan szép volt, ám így is megérdemelt előnnyel ment szünetre a fővárosi alakulat, 49-38.

Sajnos a szünet sem hozott érdemi változást, továbbra is a hazaiak domináltak, akik több gólpasszal és kevesebb eladott labdával játszottak, míg a mieink nem igazán találták a ritmust. Jovanovic triplájakor mintha felcsillant volna a remény, de mindig érkezett válasz is a piros-fehérektől. A záró játékrészben Pallai hármasa után ismét tízen belül volt a különbség, ám a Honvéd ma nem engedte ki a győzelmet a kezéből és megérdemelten nyerte meg az összecsapást.

Folytatást jövő szombaton a Tiszaligetben, ahol az SZTE-Szedeák csapatát fogadjuk.í