Az első negyedben a közönség a látványos kosarakat láthatott, 2+1, floater, emberről hármas. Az Alba légiósai mind hozzászóltak, nálunk Demajeo, Dustin, James és Lukács Norbert húzták a szekeret támadó oldalon. Az első negyedet követő szünetre egyetlen pont különbséggel érkeztünk.

Roberts hármasaira Dustin és Lukács Norbert feleltek, és amikor Anthony Durham is beszórt két triplát, már tízzel mentünk. Barnett megtörte az Alba gólcsendjét, de Révész és Lukács pontjai tovább növelték az előnyünket: 41-28-nál vendég időkérés. Ezt követően Kass Balázs betalált a hármasról, Vojvoda Dávid pedig egy kettest jegyzett, ami azonnal időkérésre késztetett minket. A félidőig hátralévő perceket először a nagyok csatája jellemezte. Demajeo remekül működött a palánk alatt, Dickey válaszul húzott egy alley-oopot. Kass Balázs újra jól fejezte be a székesfehérvári támadást kintről, és Chambers sem hibázott a büntető vonalról. Négy pontra csökkent az előnyünk, nagyszünet.

A harmadik negyed első ütésváltását követően Anthony zsákolása hozta meg javunkra a kétlabdányi különbséget és a vendég mester időkérését. A kék-fehérek megint felálltak, a Philmore, Dickey, Roberts és Vojvoda Dávid vezette rohamokra viszont csak szépségtapasz volt Eads alley-oop zsákolása és Pongó Máté triplája. Alba büntetőkkel fordultunk a záró negyedre és három pontos hátránnyal.

Demajeo továbbra is hozta a pontokat a palánk alatt, de Roberts ellenállhatatlanul dobott kintről, így hiába jött két pont újra Strahinja kezéből, nem akart csökkenni a különbség. Roberts megint elsüllyesztett egyet távolról s, hogy a baj ne járjon egyedül, Barnett is elmében volt. A fehérvári magasember egyik zsákja után jött a másik. A végjátékra elfogytunk, nem tudtuk megállítani az Albát, ők pedig elvitték a két bajnoki pontot a ligetből.