A Zsíros Tibor Magyar Kupa négyesdöntőjébe jutás okán érzett eufória, a Szarvas Gábor rendszeréhez egyre inkább hozzáidomuló NHSZ-Szolnoki Olajbányász, illetve a két új játékos sikeresnek mondható beszoktatása miatt várható teltház vajon elég lesz-e a bajnoki álmokat joggal dédelgető, jelenleg ötös nyerőszériában lévő, eddigi 17 meccsükből csupán kettőt elbukó Arconic Alba Fehérvár ellen?

Szóval Vojvodáék a szezon során kettő vereségbe szaladtak bele, ráadásul mindkettő idegenben esett meg velük, hozzátéve, hogy az egyiket Szombathelyen, a regnáló bajnok, és a címvédésre idén is magasan a legnagyobb esélyes otthonában, a másikat pedig hosszabbítás után Debrecenben szenvedték el.

A két csapat előző meccséről nem muszáj feltétlenül megemlékezni, Székesfehérváron nagyjából 20-25 percig volt minimális esélye a mieinknek, de három légióssal és a Lukács-Révész duó távolmaradásával ennek a találkozónak csak csodával határos módon lehetett volna más a végkimenetele. Reméljük, hogy ezúttal teljes kerettel, hazai környezetben merőben más lesz az összecsapás menete, és Pongóék meg tudják mutatni az oroszlánkörmeiket egy papíron erősebb ellenféllel szemben is.

A rangadót az M4 műsorra tűzte, így aki szombaton nem a csarnokban, az a tévé előtt ülve szurkolhat a piros-feketéknek rendhagyó módon 15:30-tól. A bírói trió ezúttal így áll össze: Praksch Péter Árpád, Goda László, Lengyel Ádám József.