Kosár ínséggel kezdtünk, ugyan Demajeo hozott pontokat a vonalról is és akcióból is, amire Drenovac válaszolt, akik arra tippeltek, hogy nem lesz góleső, jól gondolták. Az első játékrész felénél 10-7 re vezettünk, de ez sajnos el is olvadt a negyed végére! A debreceni Edwin csapata élére állt és igencsak kivette a részét, hogy apró, csak egyetlen kosárnyi különbséggel jöjjön a kisszünet. 20-18.

A második negyedben aztán volt minden, ami a küzdelmet jellemezte! Kemény ütközések, csata minden labdáért, és pár kosár is. Itt indult meg James Eads. Bár elkezdte hozni a pontokat, a félidő vége előtt két perccel csak arra volt elég, hogy 33-33-ra egyenlítsünk. A záró két percet a hajdúságiak bírták jobban, megléptek öt ponttal, ezt a hátrányt vittük a nagyszünetre.

Fordulás után Drenovac sajnos ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta. Már tízzel is megléptek a vendégek, amikor a szigorított védekezésből Norbi és James vezérletével ledolgoztuk a hátrányt. A csarnok zúgott, a vendég mester időt kellett kérjen. A negyed végére Dustin beszórt egy hármast, amire Mócsán Bálintnak megint volt válasza, majd jött Lukács Norbi ugyancsak kintről. Így vártuk a záró felvonást egyetlen árva pont előnnyel. 59-58

Demajeo továbbra is jól dolgozott a palánkok alatt, ki is szórta Buljevicet, de a vonalon több pontot is elhagytunk. Drenovac nem engedte el a gyeplőt, kintről is és közelebbről is hozta a pontokat. Amint meg tudtunk egy picit lógni, Edwin vagy Drenovac rögtön megvillant és eltüntette a különbséget. Három perccel a lefújás előtt egál, 67-67. A végjátékban Pongó Máté és Strahinja remek védekezése mellé megérkeztek a többiek is. Ezeket az elcsent labdákat gólra tudtuk váltani, s amikor Strahinja egy indítás végén beütötte a trojkát, Andjelko Mandic mester időt kellett kérjen. Jól öltük az órát, ráadásul pontokat is tettünk fel. Ezt innen már nem engedtük el, bejutottunk a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé, ahol az NKA Universitas Pécs lesz az ellenfelünk a döntőbe vezető úton.