Éppen tíz napja találkoztak az akkor frissen összesorsolt kupaellenfelek, az NHSZ-Szolnoki Olajbányász és a DEAC, akkor éppen Debrecenben egy „sima” bajnoki mérkőzésen. Ezúttal kicsit nagyobb a tét, méghozzá a legjobb négy közé jutás a Zsíros Tibor Magyar Kupában.

Az Oláh Gábor utcai találkozó ugyan nem volt sétagalopp, a piros-feketék mégis meggyőző játékkal tudták elhozni a két pontot egyik közvetlen riválisuktól. A Final Four részvételért immár Szolnokon küzdenek majd meg a felek, ami Szarvas Gáborék számára egyértelmű előny, a hazai pályát elsősorban a szurkolótábor miatt nem kell bemutatni senkinek, a fontos meccseken ez hatalmas pluszt adhat a nehéz pillanatokban a csapatnak.

Más kérdés, hogy azóta a debreceniek egy hasonlóan erős hazai pályát vettek be a hétvégén: Körmenden sikerült minden negyedet megnyerniük, végig kézben tartották a meccset, így egy komoly mentális diadallal a zsebükben érkezhetnek meg a Tisza partjára.

Hogy ezúttal is sikerül-e az NHSZ-Szolnoki Olajbányásznak legyőznie a Drenovac vezette DEAC gárdáját, az a szerdán 18 órától kezdődő összecsapáson derül majd ki. Aki nem a helyszínen szurkol Pallaiéknak, az a MindigTV GO felületén tudja élőképes közvetítéssel követni a meccset. A bírói triót ezúttal Földházi Tamás Péter, Nagy Viktor, Frányó Péter alkotja.