Bár az első kosarat a vendégek szerezték, hamar sikerült meglépni. Pallai Tomi sarokhármasa, James tempója mellett mindenki hozzászólt a támadójátékhoz. Lukács Norbi és Demajeo befejezésben, Pongó Máté előkészítésben. A vendég mester időkérése kicsit összeszedte a kék-fehéreket, csupán pár pont előnyünk maradt a negyed végére.

A második játékrészt a nagy emberek palánk alatti csatájával kezdtük. Tóth Ádám klasszikus horog dobására Demajeo válaszolt a tábla alól, majd egy ZTE triplára öt Strahinja pont érkezett. Szarvas Gábor muszáj volt időt kérni, amikor a vendég bedobó, Mishula távolija beesett. James és Révész Ádi kosarai mellett Lukács Norbi pontjaival tartottuk a lépést az ez idő tájt Osztojics – Tóth Ádám – Hicks vezette ZTE rohamokkal. A félidőre Mishula dudaszós hármasával vonultunk. 46-41.

A harmadik negyedben itt is ott is beakadtak a kidolgozott hármasok, Míg a zalaiaknál Paige és Hicks köszöntek be kintről, addig nálunk, Pongó Máté, Pallai Tomi és Strahinja is. Talán leginkább neki köszönhetően kezdhettük a negyedik negyedet is előnyből.

A záró felvonásra megérkeztek Anthony Durham első pontjai is, nagyon kellettek, hogy az örök közönségkedvenc Tóth Ádám kettő plusz egyes akciója után is nálunk maradjon a vezetés. 79-76-ról aztán sorra belehajszoltuk ellenfelünket a hibákba. Egyik labdát a másik után tudtuk ellehetetleníteni a kezükben, vagy rossz átadásra szorítani őket. Ezzel a lélektani előnnyel uralni tudtuk a végjátékot, pontokra váltani a ZTE fáradságát.