Túlzás lenne azt állítani, hogy az NHSZ-Szolnoki Olajbányász lerázta magáról a pályaelőnyért küzdő üldözőket a debreceni győzelemmel, annyi azonban biztos, hogy jelenleg „csak” a Sopronnal osztozunk a tabella harmadik helyén. Hogy ez ne változzon negatív irányban, az egyik legfőbb ellenfelet, a Zalakerámia ZTE KK-t kell legyőznie Szarvas Gábor csapatának hazai környezetben.

Azt a Zalaegerszeget, mely az egész szezonban felemás teljesítményt nyújt – ez látszik is a 8-8-as mérlegükön –, vendégként egészen novemberig kell visszarepülnünk az időben, hogy nyert meccsükkel találkozzunk, ettől függetlenül leírni őket sem szabad. Már csak azért sem, mert tapasztalt légióskontingens mellett a Tóth-Keller-Németh névsor fémjelzi a magyar magot, így egy viszonylag mély keret áll Ruzicka mester rendelkezésére.

Az NHSZ-Szolnoki Olajbányász színeiben pedig bemutatkozik csütörtökön az új igazolás, Anthony Durham, aki a bombaformában megérkező (és azóta sem igazán lassító) Jovanovics után újabb hathatós segítséget jelenthet a piros-feketéknek. Szóval a mély keret azért bőven adott az Olajnál is, pláne, ha Rudner Gábor is visszatér a pályára, innentől a közvetlen riválisok elleni győzelmekkel azért jelentős lépéseket lehet tenni a pályaelőny megszerzése felé vezető úton.

A mérkőzést csütörtökön 18 órai kezdettel rendezik, élőképes közvetítést szokásosan a MindigTV GO felülete nyújt, a játékvezetői triót ezúttal Cziffra Csaba Zsolt, Ádám József és Balogh Gyula alkotja.