Fontos találkozó várt csapatunkra Debrecenben, hiszen egyrészt a DEAC hasonló mérleggel állt a tabellán, mint az NHSZ-Szolnoki Olajbányász, másrészt elengedhetetlen volt, hogy idegenben ismét a helyes útra lépjen Szarvas Gábor együttese. Rudner Gábor továbbra is hiányzott sérülés miatt, de nem csak ezért ígérkezett nehéz találkozónak a mai összecsapás. A DEAC hazai pályán magabiztosan gyűjtögeti a pontjait, így előzetesen is nehézkes találkozóra számítottunk.

Csapatunk a Pongó-Pallai-Eads-Thomas-Wiggins ötössel indított, akik közül a magasemberek ismét főszereplők voltak az elején, mindkét amerikai szép találatokkal járult hozzá ahhoz, hogy 0-9-et mutasson az eredményjelző. A vendégek nem vártak tovább az időkéréssel, majd pályára lépett Andre Williamson, aki tavaly még szolnoki mezben szerepelt. A debreceniek zárkóztak, de Szarvas Gábor jó érzékkel forgatta csapatát. Pongó palánkos triplája is szép volt, de Lukács rövid időn belül kiosztott két sapkája is élményszámba ment. Williamson a sok lepattanóval nagyot lendített a DEAC szekerén, így döntetlennel zárult az első negyed.

A rövid szusszanást követően több támadásbeli pontatlanság és kiegyenlített játék folyt a pályán, nem igazán céloztak pontosan a csapatok. A pontszegény negyed üde színfoltja volt Pongó és Eads trojkája, valamint az, amit az eredményjelző mutatott: 37-43 ide.

A szünet után jól tartotta előnyét csapatunk, ami fontos volt, hiszen az elmúlt találkozókon mindig a harmadik negyed volt a kritikus. Mandic együttese ugyan próbálkozott, de nem tudott közelebb kerülni még úgy sem, hogy Révész Ádám kipontozódott. Lukács dudaszós, saját térfélről elengedett, demoralizáló triplája parádésra sikeredett, így ismét megnyugtató előny birtokában kezdhettük meg a végjátékot. Azt a végjátékot, ahol ugyan becsülettel küzdött a vendéglátó, de mindenre volt válaszunk: Jovanovic hármasa, majd Thomas 2+1-es akciója, végül Eads pontjai eldöntötték a találkozót.

Összességében megérdemelt győzelmet aratott csapatunk, hiszen magabiztos játékkal, majdnem 90 pontot dobott idegenben. Folytatás hazai pályán a ZTE ellen, remélhetőleg hasonló játékkal és eredménnyel. Várunk mindenkit szeretettel csütörtökön a Tiszaligetben!