Nichols már az elején a pontgyártás élére állt, de ezt egy igazi csapatmunkával felül tudtuk írni. Demajeo jól dolgozott a palánk alatt, Norbi, James és Pongó Máté pedig remekül szolgálta ki egymást. Ezzel a 14-0-s futással közte tíz is volt, de a negyed végére be kellett érnünk hét pont előnnyel.

A második tíz percet a vendégek kezdték jobban. Most is Nichols vezette a soproni gólgyártást, de mellé Griffin is felzárkózott. Nálunk Strahinja tartotta a lépést, volt dupla és hármas is, de sajnos a védőpalánk alatt elvesztett pattanókkal egyre csökkent az előnyünk. Sőt, 37-37-nél be is értek minket a vendégek. Pallai Tamás ugyancsak trojkával válaszolt Griffin hármasára, majd egy szerzett labdából James Eads húzott be egy alley-oopot. Félidőre 49-44-el vonultunk el.

A harmadik negyed elején Molnár Márton keserítette meg az életünket. A soproni magasember rendre jól fejezte be a rá bízott centermunkát. Révész Ádi jól büntetőzött, de a nagy kapkodás szülte gólcsendet Griffin és Nichols törte meg igazán. Hármasaikkal megint kiegyenlítettek a vendégeink.

A záró negyedben Lukács Norbi és Dustin is jól lőtt kintről, de ezekre a felzárkózásokra mindig volt válasza a Sopronnak. Leginkább Nichols volt elemében, de jól éltek a helyzeteikkel a társak is. Csendes Péter és Da Silva is beletett a közösbe. A végjátékban Mathis nem hagyott pontot a büntetővonalon, csakis azt az egyet, amelyet szándékosan tett a gyűrű tövére, hogy 1.8 másodperccel a lefújás előtt semmiképp ne maradjon időnk visszatámadni. Meg kellett hajoljunk a nagyobb akarat és Nichols David 32/18-as lőlapja előtt. Jövő héten Debrecenben javíthatunk.