A bajnokságban mindig vannak előzetesen várt párosítások, aminek a legtöbbjét a szurkolók, esetleg a játékosok miatt címkézzük fel ilyesfajta jelzőkkel. Az a ritkább, mikor a vezetőedzők találkozását övezi kiemelt figyelem, még akkor is, ha az örök közhely itt is igaz, miszerint a meccs pályán dől el.

Szóval régi kollégák, ha találkoznak: Szarvas Gábor az NHSZ-Szolnoki Olajbányász „kormányánál”, míg Gasper Potocnik a vendég Sopron KC edzői székében. A szlovén tréner szolnoki regnálása idején végig Szasza volt a jobbkéz, a másodedző, a helyettes, hívjuk, ahogy akarjuk, de az már a múlt, azóta a jobbkéz megkapta a bizalmat, és a szezon végéig egészen biztosan ő vezeti majd a piros-feketéket.

A két szakember taktikai csatája tehát külön pikantériát ad a meccsnek, mely amúgy sem lesz sétagalopp a mieink számára, hiszen az utóbbi időszakban felemás eredményekkel őrizzük a harmadik helyet a tabellán. De a lényeg, hogy őrizzük, ráadásul a Tiszaligetben eddig a listavezetőn kívül mindenki elvérzett, és ezt az erős hazai pályát a 2024-es esztendőben sem valószínű, hogy veszni hagyja a társaság.

A társaság, mely igen komoly erősítést „kapott” karácsonyra a szerb Jovanovics személyében, akinél parádésabb bemutatkozás még nem nagyon volt az NHSZ-Szolnoki Olajbányász történelmében: 28 pont, 5 gólpassz, 34-es VAL, férfimunka. Ha a Lukács-Rudner duóval kiegészül a keret, akkor mindenképpen esélyesként várhatja Szarvas Gábor együttese a szombatot.

Mióta Gasper Potocnik átvette a soproni kispadot, azóta a csapat belelendült, 4-1-es mérleggel kapaszkodnak egyre feljebb a pontvadászatban, ráadásul a keret igen mély, és náluk is bemutatkozik egy új légiós. Szívós védekezést kontrollált játékkal mixelő, kellemetlen ellenfél lesz a Sopron. A mérkőzést szombaton 18 órától rendezik, élőképen a MindigTV Go felületén lehet majd követni a találkozót. A bírói triót Praksch Péter Árpád, Makrai Márton, Farkas Gábor alkotja.