A mérkőzés előtt a 3. helyezett látogatott a tabellán 13. helyen állóhoz, s ekkor általában a papírforma érvényesül, ám tudtuk, hogy nem ígérkezik egyszerű találkozónak a paksi vendégszereplés. Pláne úgy, hogy Szarvas Gábornak nélkülöznie kellett Rudner Gábort és Lukács Norbertet, akik el sem utaztak a csapattal az atomvárosba. Oda, amelynek együttese gyengén kezdte a szezont, ám az utóbbi időben egyre inkább magára talál, s most már jönnek a győzelmek is.

A Pongó-Pallai-Eads-Thomas-Wiggins ötöst küldte pályára kezdőként Szarvas Gábor, s rögtön az első kosár után sajnálatos sérülés történt hazai oldalon. Pongó Máté és Demajeo Wiggins az utóbbi összecsapásokon látott jó formáját mutatta, szép és eredményes támadásokat vezetett az Olajbányász. Az új szerzemény, Strahinja Jovanovic is pályára került, aki nem sokkal később szemfüles labdaszerzés után megszerezte első pontjait piros mezben. Magabiztosan játszott csapatunk, amely közel 70%-os dobóteljesítménnyel zárta az első etapot. 18-29 ide.

A folytatásban közelebb került a Paks, többször sikerült megbontani a védekezésünket és nálunk is több eladott labda volt. Eads zsákolása emlékezetes marad, de Jovanovic is remek kosarakat szerzett, s úgy tűnt, hogy nagyon hamar sikerült a játékrendszerbe történő beilleszkedése. A játék kiegyenlítettebb lett, ám így is megfelelő előnnyel zárhattuk a félidőt. 46-57.

A szünetet követően a hazaiak légiósai magasabb fokozatba kapcsoltok, White sok faultot harcolt ki, mellette pedig Wright is eredményes volt. Olykor rengeteg hiba volt mindkét oldalon, sok pontatlan támadást láthatott a közönség. A mieinktől Eads fontos faultokat harcolt ki és kosarakat szerzett, de a látottak alapján a hazaiak dominálták a negyedet. 64-68.

A végjátékban a Paks egyenlített, s egy új minimeccs kezdődött. A két Jovanovic tripla nagyon fontos volt, hogy megmaradjon az esély a győzelemre, ám a hazaiak fokozatos zárkózása után a negyed közepén átvette a vezetést a vendéglátó. Izgalmas végjátékot láthatott a közönség, amelynek végén a paksiak örülhettek. Sajnos hiába a több 25-30 percig tartó előny, ismét bebizonyosodott a sport nagy igazsága, miszerint a mérkőzés végén kell vezetni.

Nagyon fontos lesz, hogy a 2024-es évet győzelemmel kezdjük, ezért a Sopron elleni mérkőzésre várunk minden Olajbányász-szurkolót!