Két olyan gárda találkozik egymással a naptári év utolsó előtti napján, mely egyaránt 3-2-es mérleggel áll az utolsó öt meccsén. A paksiak tabellán elfoglalt helye miatt papírformát kiálthatnának a bátrak, de ne tegyék, hajtós meccs lesz ez!

Sebastian Krasovec együttese fegyelmezett, kontrollált csapatkosárlabdát játszik, ráadásul most a szezoneleji óriási hullámvölgyből talán sikerült kikecmeregniük, legalábbis az utóbbi öt meccsük és közte egy hármas győzelmi sorozat erre enged következtetni. Két gyenge szezon után nem is nagyon lehet más a céljuk, mint minél előrébb végezni a tabellán, habár jelenleg még (a Honvéddal együtt) ők a bajnokság sereghajtói. A szekeret a légióskontingens húzza, hiszen a magyar magból még mindig hiányzik a húzóemberük, a válogatott alappillére, Eilingsfeld János, így nem is csoda, hogy erősítés után néztek ebben a tekintetben is: Kucsora Csaba személyében érkezett hozzájuk egy fiatal kettes, aki egyelőre még szokja az új rendszert.

Az Olajnál is lesz, akinek az új rendszerbe igenhamar bele kell majd tanulnia: Clay sajnálatos sérülése után muszáj volt a vezetőségnek egy irányító után néznie, aki már Pakson szabhatja a fazont a csapatnak, ő nem más, mint Strahinja Jovanovics. És ha már légiósok, Emmanuel Little-nek megköszönték az eddigi munkát, így Szarvas Gábor rendelkezésére a szerb egyes mellett a továbbiakban az Eads-Thomas-Wiggins trió áll majd. Az Atomerőmű SE csarnokában sosem egyszerű győzni, de az NHSZ-Szolnoki Olajbányász egészen biztos, hogy nem veszi félvállról ezt a mérkőzést sem.

Az összecsapást a Cziffra Csaba Zsolt, Goda László, Horváth Csongor Béla trió vezeti, élőképpel a MindigTV GO felületén lehet követni a találkozót.