Az első negyed során néhol a büntetők, máskor a sakk-matt játékok, megint máskor a dudaszós triplák – mint például Pongó Máté utolsó másodperces dobása – hozták az izgalmakat. Komolynak mondható előnnyel zártunk, de a tizenhárom pontos hátrányból Abell és a fiatal Paár vezette Kaposvár vissza tudott kapaszkodni. A második játékrészben Abell vezérletével már egyenlítettek is a vendégek, de erről a 34-34-ről mi ugrottunk ki jobban. Lukács Norbert szorgos pontjaival plusz héttel vonultunk a nagyszünetre.

A szünet után először a vendégek légiósa, Abell talált be kintről, viszont Dustin és Demajeo magas kettősét nem tudták tartani a kaposváriak. S ahogy az lenni szokott, szegény embert az ág is húzza, James süllyesztett el egy nehéz hármast. Kicsit megléptünk, már közte tíz.

A záró tíz percre megmaradt a figyelmünk. Mutatja, hogy Eads a nehéz kinti dobások mellett a védő palánk alatt is hozott bravúrt, óriási sapkát osztott. A végére állandósult a tíz pont körüli előny. Így a város karácsonyfája alá győzelmet tett a Szarvas Gábor – Mándoki Tamás vezette Olaj. Ők így kívántak áldott, békés karácsonyt a szolnoki közönségnek az NHSZ-Szolnoki Olajbányász szurkolóknak!