A Kometa Kaposvári KK érkezik a Tiszaligetbe, amely csapat eddigi hat meccséből csupán egyszer hagyta el győztesen az idegenbeli pályát, ráadásul a szezon elejét igen harmatosan kezdő ASE volt a házigazda, ám az idei bajnokság több meccse is bizonyította már, hogy senki ellen nem lehet biztosra menni.

A szolnoki Rajkovics-Szarvas cserét követően a kaposvári vezetőség is a kispad vérfrissítése mellett döntött: nem kisebb nevet, mint a szlovén válogatott segédedzőjét, Dalibor Damjanovicsot nevezték ki vezetőedzőnek, így mindkét csapatnál új tréner kezdi meg a munkát.

A vendégek kerete talán jobb, mint ahogyan azt a csapat tabellán elfoglalt helye mutatja, a korábban már az OSE-nál bemutatkozó Abell és az erőcsatár Jackson közülük is kiemelkedik.
Szarvas Gábor újbóli bemutatkozását az utolsó negyedbeli, agresszív pécsi játék elrontotta ugyan, de fontosabb, hogy hazai környezetben, a piros-fekete drukkerek előtt találjon rá a győztes útra, szép ajándék lenne a szolnoki karácsonyfák alá egy magabiztos siker „szezonfelezőként”.

A mérkőzést december 20-án szerdán 18 órakor kezdik a csapatok – aki nem a helyszínen szurkol az NHSZ-Szolnoki Olajbányásznak, az a MindigTV GO felületén keresztül tudja élőképen nézni a találkozót. A játékvezetői hármast Kapitány Gellért, Györfy Rúben, Pozsonyi László alkotja.