Az újonc Pécshez látogatott az edzőváltáson áteső együttesünk, amelynek kispadját régi-új trénerként Szarvas Gábor vette át a héten távozó Miodrag Rajkovic utódjaként. Az Olajbányászból hiányzott a legutóbbi mérkőzésen komoly sérülést szenvedő JR Clay, valamint betegség miatt Sebők András és Abraham Arabo. A vendéglátó baranyaiak hazai környezetben rendkívül veszélyes csapatnak számítanak, s ezt bizonyítva már több – talán előzetesen esélyesebbnek vélt – gárda vérzett el a pécsi sportcsarnokban.

Nem ígérkezett tehát könnyű falatnak a fehérben játszó hazaiak legyőzése Szarvas Gábor bemutatkozó mérkőzésén, hiszen a fiatal magyarokból és a bosnyák légiósokból összeálló Tadic-csapat sok pontot szerző, bátran támadó együttesként igyekszik otthon dominálni aktuális ellenfele ellen. A mieink viszont remekül kezdtek, s azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést. Hatékonyan megkomponált támadások, valamint szép triplák után ellépett csapatunk. Pongó Máté frissességét megőrizve állandóan forgatta a pályán lévőket Szarvas Gábor, s ez láthatóan jól hatott a teljesítményekre. A pécsieknél ismerős arcként a korábban szolnoki csapatkapitányként számos sikert elkönyvelő Kovács Péter is pályára lépett, aki rögtön egy triplával terhelte egykori csapata hálóját. Végül 20-27-es előnnyel zártuk az első tíz percet.

A folytatásban is Olajbányász-fölény domborodott ki, kontrollált játékkal folyamatosan nyílt az olló a csapatok között, amely elsősorban a légtérben bemutatott különbségnek volt köszönhető. Gördülékeny támadásokat vezetett a Szarvas-csapat, de láthatóan az NKA is számos hibát vétett, ennek is volt köszönhető a vezetésünk. A már korábban említett légtérben a szolnoki magasemberek általánosságban voltak főszereplők, de főként Wiggins, akire nem igazán tudtak megoldást találni a baranyaiak. A félidő 39-46-tal zárult.

A szünetet követően rögtön egy 6-0-s rohammal indítottunk, jött is az időkérés Tadic mestertől. A pécsi feltámadás ekkor kezdődött Durmo vezetésével, majd megérkeztek a triplák is, így fokozatosan faragta hátrányát a vendéglátó. Pongó Máté és a ponterős Wiggins találatai nagyon fontos időben érkeztek, így szűkebben ugyan, de továbbra is előnnyel indulhattunk neki az utolsó negyednek, 67-70.

A pécsiek viszont érezték a lehetőséget, s egyre könnyebben találták meg a réseket a szolnoki védekezésen. Hiába a 40 feletti lepattanó a mieinknél, támadásban nagyon visszaesett a hatékonyság. Kovács duplájával a záró felvonás közepén vezetett először a hazai csapat, amely a végén több sikeres kosárnak köszönhetően már nem engedte ki a győzelmet a kezei közül. A vereség sajnos fájdalmas, hiszen hiába a több, mint 3 negyeden át tartó vezetés, végül pont nélkül távozunk Pécsről.

Javítani az idei év utolsó szolnoki mérkőzésén, a Kaposvár ellen lehet jövő szerdán a Tiszaligetben.