Szarvas Gábor a tavalyi rájátszásban már megkapta a karmesteri pálcát a Kecskemét elleni helyosztón, akkor már bizonyította, hogy ha úgy van, nem csupán másodedzőként tud bizonyítani a csapat élén. Miodrag Rajkovics menesztését követően az újonc ellen mutatkozhat be az NHSZ-Szolnoki Olajbányász kispadján.

Papíron könnyű dolga lesz tehát, az NKA Universitas Pécs azonban rágósabb falat, mint azt sokan előzetesen gondolták volna: jelenleg rájátszást érő helyen tanyáznak, ráadásul az otthoni makulátlan mérlegükbe csupán a bajnoki álmokat dédelgető székesfehérváriaknak sikerült eddig belerondítaniuk. A Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpályáján tehát nem egyszerű vendégként nyerni, erről az ASE, a DEAC, a Honvéd és az OSE is tudna mesélni.

Tadics mester légióskontingense igen stabil, nem csak nemzetiséget tekintve – mind a négyen Bosznia-Hercegovina szülöttei –, de teljesítményben is, a csapat meccsenkénti 83 pontjából ugyanis a bosnyák kvartett 68-at vállal, ami önmagában véve is veretes. Hogy a szezonra elsődleges célként a bentmaradást és az A-csoportos fejlődést zászlajukra tűző pécsiek tudnak meglepetést okozni, az nem kérdés, az már sokkal inkább, hogy ez egy edzőváltáson éppen áteső Olaj milyen gárda benyomását kelti majd.

Ha tippelni kellene, akkor Szaszával a játékosok közti kohézió már ilyen rövid idő alatt is szemmel láthatóan javulni fog, ami a bizalom szempontjából komoly jelentőséggel bírhat. A magyar mag számára fontos is, hogy meglegyen a bizalom, JR Clay sajnálatos sérülése után ugyanis nagyjából 26 percnyi űrt kell betölteni irányítóposzton, amíg nem érkezik az „erősítés” – márpedig a szombati meccsre még biztosan nem fog. A feladat nem egyszerű, de nem is lehetetlen: egy jó bemutatkozással azért meg lehet adni az alaphangot a szolnoki közönség számára a jövő hét szerdai, hazai forduló előtt.

A mérkőzés szombaton 19 órától kezdődik, a MindigTV GO felületén lehet majd online követni. A játékvezetői hármast Győrffy Pál Attila, Török Daniella, Söjtöry Tamás Ferenc alkotja.