Két egyenrangú csapat csatája lesz a pénteki. Egyenrangú, mert ugyanúgy 6-4-es mérleggel áll mind az NHSZ-Szolnoki Olajbányász, mind az Egis Körmend, egyenrangú, mert sokkal eredményesebben szerepelnek hazai környezetben. Ami, ha a statisztikákra hagyatkozunk, a mieinknek kedvez majd.

A Körmend idén is követi az elmúlt években olykor bevált, olykor kevésbé sikeres építkezési stratégiáját: légiósok terén amerikai túlsúly, hogy a megszokott tempós és sok egyéni megoldással tarkított játékhoz alkalmas legyen a keret, kiegészülve a jellemzően remek hazai dobókkal. Ferencz Csabát talán senkinek sem kell bemutatni, de a Takács-Durázi-Doktor-Kiss tengelynek sem kell szégyenkeznie ezen a téren. Emellett a bajnokság egyik legjobb védelme (=és ezzel együtt második legkevesebb pontot kapó csapata) az övék, ez azért jelzi, hogy Kocsis Tamás keze alatt nem csupán az ad-hoc kosárlabda az elvárt, szigorú a rendszer hátrafelé is.

Ahogy szigorú az Olajé is, hiszen, ha már legjobb védelmek, ezen a ranglistán Pallaiék sem állnak csehül, pláne a Tiszaligetben. Ahol ugyan legutóbb a Falco ellenében elveszett a hazai veretlenség, de azért a két vasi csapat céljai, keretei között van nem kevés különbség, így azért Rajkovics mester is bizonyára úgy készítette fel csapatát a pénteken 18 órakor kezdődő rangadóra, hogy a végkimenetel ezúttal nem lehet más, mint győzelem. Már csak azért sem, mert egyáltalán nem lebecsülve az újonc Pécs, a Kaposvár, illetve a Paks eddigi teljesítményét, az Egis Körmend az NHSZ-Szolnoki Olajbányász naptári évének papíron utolsó igazán nehéz összecsapása lesz.

A mérkőzés tehát pénteken 18 órakor kezdődik, élőben a MindigTVGo felületén lehet követni.