Az első helyezett utazik a harmadikhoz, ráadásul a két csapat rivalizálása évek óta slágertéma pályán is, lelátón is, kell-e ennél nagyobb rangadó a férfi kosárlabda bajnokságban? Az NHSZ-Olajbányász vendége vasárnap a Falco-Vulcano Energia KC lesz, amelyik „bemelegítés” gyanánt szerdán az Albát – a bajnokság egyetlen veretlen csapatát – küldte haza harminc pontos veréssel.

Nem túlzás azt állítani, hogy a magyar férfi kosárlabda elmúlt másfél évtizedét a szolnoki és szombathelyi alakulat uralta. Emlékezetes bajnoki döntők, kupafinálék, hatalmas meccsek, fergeteges végjátékok. Kijelenthetjük, hogy klasszikussá vált a két gárda összecsapása. A bajnoki címvédő szombathelyiek október 21-e óta nem kaptak ki, akkor is dobásuk volt a győzelemért, de végül elvéreztek Szegeden.

A csapat vezére, ahogyan már évek óta, idén is Perl Zoltán, a magyar válogatott kulcsembere, ám mögötte többen is stabilan tíz pont körül átlagolnak, ami azt jelenti: jócskán kiegyensúlyozott az idei Szombathely. Fizikalitásban persze a mieink sem állnak rosszul, az elmúlt két hónap sérülései után az Oroszlány ellen már láthattuk azt az erőtől duzzadó csapatjátékot, ami az idei Olaj sajátja.

Két nagyon precízen védekező gárda találkozója lesz tehát a vasárnapi, ahol a fegyelmezettség talán minden eddiginél fontosabb lesz. Az NHSZ-Olajbányász jó formában várja az összecsapást, ha a koncentráció a feldobástól a lefújásig 100%-os lesz, nem lesznek üresjáratok támadóoldalon, akkor ez egy igenis nyerhető mérkőzés. A jegyeladásokat nézve borítékolható a teltház szombaton, a hangulat minden bizonnyal fergeteges lesz, ilyenkor van csak igazán szükség a higgadt fejre és a forró szívre.

A három játékvezető, Benczur Tamás, Nagy Viktor, Pozsonyi László feladata lesz a szabályok betartatása, a csapatoké pedig az, hogy a szurkolókat megajándékozzák egy felejthetetlen sportélménnyel. Az évad rangadójára érthetően a Magyar Televízió is lecsapott, s élőben közvetítik azt 15.30-tól.

Mi mást is kívánhatnánk vasárnapra, mint egy emlékezetes délutánt, remek kosárlabdát, s az Olaj győzelmét. A csapatnak és a szurkolóknak együtt sikerülhet!