Hogy pontosan hány meccset játszott egymással a KTE és az Olaj, arra csak erős tippek születhetnek, de egy biztos: szolnoki oldalról mindig erős érdeklődés övezi a szomszédvári találkozót, ahol ezúttal a bajnokság (jelenlegi állása szerint) egyik kiesőjelöltje fogadja a pontvadászat (jelenlegi állása szerint) pályaelőnyért küzdő együttesét.

Forray Gábor keze alatt évek óta összeszokott magyar mag dolgozik, ám az időt nem tudják becsapni a válogatottból is ismerős arcok. Kemal Karahodzsics 35., Wittmann Krisztián 38. életévében jár, de a tizenkettedik magyarországi szezonját taposó Dramicsanyin is több mint rutinos öreg róka. Melléjük érkezett két amerikai légiós, akik még eddig nem tudták megmutatni a bennük rejlő potenciált.

A szezon nyitányon diadallal nyitottak az idén magasabb célok elérésére vágyó soproniak ellenében, aztán jött egy hatmeccses hullámvölgy (=vereségszéria), innen pedig már nagyon nehéz lesz felépítenie bármit is a kecskemétieknek, ami egy szezont sikeressé tehet. Megpróbálni persze meg lehet, az Olajbányász ellen az elmúlt években sajnos volt is ilyesmire precedens.

Azonban ahhoz kellett az akkori Olaj is, most talán más szelek fújnak, ha lehet, Szolnokon még jobb a kohézió, még inkább látni az akaratot, azt, hogy a játékosok egyenrangú partnerként mennek előre, és nem egyéni, sokkal inkább a közös sikerek motiválják őket. Egy tény jelenthet mégis ingoványos talajt Kecskeméten: a csapat mérlege idegenben nem a legacélosabb, eddig egyedül Sopronból sikerült elhozni a két pontot. Hozzátéve persze, hogy rajtuk kívül Zalaegerszegen, Székesfehérváron és Szegeden kellett vizitálniuk, ezekben a csarnokokban pedig nem csak az Olaj, más alakulat is el fog vérezni.

A találkozót a MindigTV GO felületén lehet élőképen követni pénteken 18 órától. A játékvezetői hármast Cziffra Csaba Zsolt, dr. Mészáros Balázs, Nyilas István alkotja.