Névadó szponzori megállapodást kötött a Szolnoki Olajbányásszal az NHSZ Zounok Zrt. A Szolnok-központú hulladékgazdálkodási társaság stratégiai partnerként segíti a jövőben a régió legnépszerűbb és legeredményesebb sportklubját.

A megállapodás értelmében az Olajbányász már a következő bajnoki mérkőzésén NHSZ-Szolnoki Olajbányászként lép majd pályára.

–  Nagy megtiszteltetés a Szolnoki Olajbányász Kosárlabda Klub számára, hogy az NHSZ Zounok Zrt. névadó szponzorként kötelezte el magát csapatunk mellett – értékelte a megállapodást Csősz Tamás, a klub ügyvezető igazgatója. – Szeretném megköszönni Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának, Lits László és Papp László ügyvezető uraknak, hogy Szolnok Kosárlabda Klubja stratégiai partnerként számíthat az NHSZ Zounok Zrt-re. A névadó partner megjelenése kiemelt mérföldkő klubunk életében, amely hozzájárul a sport, a kosárlabda népszerűsítéséhez. Nagy előrelépés azon célunk megvalósításához, hogy a jövőben az Olajbányász – a hagyományainak megfelelően – meghatározó klub maradjon a magyar kosárlabdában.

Örömmel állt támogatóként a klub mellé az NHSZ – mondta a Szolnoki Olajbányász hivatalos oldalának Lits László ügyvezető igazgató.

– Az NHSZ Zounok Zrt. mindig fontosnak tartotta a társadalmi szerepvállalást. Az Olajbányász annak a régiónak a meghatározó sportklubja, ahol társaságunk is működik, népszerűsége ráadásul kiváló lehetőséget kínál számunkra egy kölcsönösen előnyös együttműködésre. Bízom benne, hogy a jövőben mi is hozzájárulhatunk az újabb sikerekhez – tette hozzá Lits László.

Szolnok város polgármestere, Szalay Ferenc szerint az együttműködés egy kiváló gazdasági stratégia újabb eredménye.

– A klub vezetésének munkáját dicséri, hogy Szolnokon egyre több meghatározó cég áll a kosárlabda, s az Olajbányász mellé – mondta a város polgármestere. – Az NHSZ személyében egy olyan cég vállalt komoly támogatói szerepet, mely Szolnokról építkezve ért el kimagasló eredményeket a hulladékgazdálkodásban. Városunk önkormányzata éppen a legutóbbi közgyűlésén döntött úgy, hogy évente 150 millió forinttal támogatja a megyeszékhely kosárlabdasportját. Ezzel a célunk az, hogy az Olajbányász újra érmekkel, sikerekkel ajándékozza meg kiváló szurkolótáborát.