Az az Oroszlány lép pénteken a Tiszaliget parkettjére, amelyik a szezont bombaként kezdte, hogy aztán hirtelen a fölbe álljon. Igazi trap game jön, ahogy az amerikai mondja – avagy az esélyesebb szempontjából veszélyes mérkőzés.

A hazai pálya bevehetetlenségét ebben a bajnokságban – hiába játszottak a csapatok csupán hét meccset– már alig őrzi valaki, a listavezető Falco-Alba kettősön kívül egyedül az Olajbányász mondhatja el magáról, hogy vendéglátóként még makulátlan a mérlege. Papíron most sem egy olyan ellenfél ellen lépnek pályára Lukácsék, akik potenciális veszélyt jelentenének a 3-0-s ligeti állapotra, de mégis: azok a legnehezebb összecsapások, amiket előre győzelemmel könyvel el az ember.

A Szeged elleni meccsen Demajeo Wigginsen kívül végre mindenkire számíthatott Miodrag Rajkovics, ráadásul oda már elkísérte (ugyan még csak civilben) a csapatot új légiósa, Emmanuel Little is, akivel egy újabb bevethető, mi több, terhelhető mezőnyjátékossal bővül a piros-feketék „repertoárja”.

Az MVM-OSE Lions repülőrajtot vett a szezon elején, sokan már az idény meglepetéscsapatát vizionálták, miután a DEAC és a ZTE gárdája ellen magabiztos győzelmet arattak az első két találkozójukon. Aztán megtört a lendület, a következő öt meccsükből négyet elbuktak, igaz, hogy abból három a pontvadászat jelenlegi dobogósai ellen, de a tendencia mindenesetre aggasztó, legalábbis oroszlányi szempontból. Hogy Simon Petrov hattyúdalát látjuk-e, vagy képes összezárni annyira a vendégcsapat, hogy megtréfálja az Olajbányászt, az pénteken 18 órától kiderül.

A mérkőzést a mindigTV GO felületén lehet online követni. A játékvezetői hármast Praksch Péter Árpád, Györfy Rúben, Kovács Nimród alkotja.