A magyar magunk az elmúlt héten kiegészült a maródiak felépülésével, így a Honvéd elleni egyértelmű sikerrel hangoltunk a tabellán az Albát és a Falcót „kergető” Szedeákra.

A szegediek ihletett formában kezdték a szezont, bár a Székesfehérvárral szemben óriási csatában maradtak alul, és a Honvédnak is sikerült megviccelnie őket a fővárosban, ettől függetlenül a mérlegük több mint kecsegtető, ott lihegnek a „nagyok” nyakán. Nikola Lazics mester csapata nagyon egységesnek, motiváltnak tűnik, jó tempóban kosárlabdáznak, ráadásul kiválóan sikerült a légiósválasztásuk is: a Locke-Woolridge kettős igazi bucket-getter, ahogy az amerikai mondja. Ahogy meg mi itt Magyarországon, hamisítatlan gólzsákok, akik vezetik a bajnokságot dobott pontok terén (előbbi 25, utóbbi 23 pont felett átlagol). Woolridge ráadásul a kiírás magasan legértékesebb játékosa is eddig, aki a Lazics féle szisztémában, a gyorsindításokra építő, „szélesen” játszó Szegedben a tökéletes irányító.

A meccs legégetőbb kérdése tehát, hogy ezzel a dinamit duóval mihez kezd majd a Rajkovics-legénység. Mert ha valamelyik csapat sikerrel tud lassítani a streetball-stíluson, az az Olajbányász, akik, ahogyan a bevezetőben már említettük, kiegészültek a Lukács-Révész párossal, így csaknem teljes kerettel, jó formában utazhatnak Szegedre. További remek hír, hogy Eads a jelek szerint magára talált, a szezoneleji szerény kezdés után az utóbbi két összecsapáson megmutatta, hogy az addig csak sejtett potenciál mégis jelen van a játékában.

Nem lesz egyszerű mérkőzés, az Alba után egy újabb roppant nehéz idegenbeli rangadón kell helyt állnia a mieinknek, de ha olyan lendülettel, küzdeni akarással lépünk pályára az újszegedi csarnokban is, mint tettük azt a Gáz utcában, akkor ebben a meccsben (is) bőven benne van a győzelem lehetősége.

A találkozót a MindigTV GO felületén lehet élőképen követni csütörtökön 18 órától. A játékvezetői hármast Kapitány Gellért, Goda László, Söjtöry Tamás Ferenc alkotja.