Az idegenben egyelőre nyeretlen fővárosi alakulat látogat az Olajbányászhoz, akik viszont a Tiszaligetben veretlenek, így papíron a mieink felé billen a mérleg nyelve.

A legutóbbi, Alba elleni mérkőzésen Rajkovics mester tanítványai még foghíjas kerettel is szépen tartották magukat a bajnokság egyik esélye ellen, ez mindenképpen megsüvegelendő. Ahogyan az is, hogy továbbra is kemény játék, elképesztő küzdés jellemzi a piros-feketék játékát, és ebben akkor is bízhatnak majd, ha a sérültjeik felépülnek, a csapat karaktere legalábbis ezt sugallja.

Külön pozitívum, hogy a magasember-kontingenst mérkőzések óta egymaga cipelő – és nem mellesleg remekül megoldó – Thomas és az elsőéves profiként a társakat jól mozgató Clay mellé Fehérváron felnőtt Eads is, akinek a kiegyensúlyozott pontszerzésére eztán is óriási szüksége lenne az Olajnak.

Ami mégis óvatosságra kell, hogy intse Pallaiékat, az az a tény, hogy a Honvéd mindkét idegenbeli meccsén ”állva halt meg”, sem Székesfehérváron, sem (az eddig erőn felül teljesítő) Oroszlányban nem vallottak szégyent. Másodéves csapatként a bennmaradásnál azonban már biztosan komolyabb céljaik vannak, még akkor is, ha a keretük továbbra is szemtelenül fiatalnak számít a mezőnyben. A három légiósuk remekül beilleszkedett, nehezen megoldható feladatot jelentenek minden ellenfél számára. Jovanovics edző Simon Kristófon kívül minden játékosára számíthat Szolnokon.

A mérkőzést szombaton 18 órától a mindigTV GO felületén lehet online követni. A játékvezetői hármast dr. Mészáros Balázs, Pozsonyi László és Lengyel Ádám József alkotja.