Egy Alba-Olaj mérkőzés mindig rangadónak számít, függetlenül a bajnoki helyezéstől. A fehérvári vendéglátók hibátlanul álltak a mérkőzés előtt, s céljuk egyértelműen a bajnoki veretlenség megőrzése volt, míg a mieink a legutóbbi zalaegerszegi vereséget igyekeztek javítani az Alba Regia Sportcsarnokban. Az Olajbányászból ezúttal is hiányzott Lukács Norbert, Demajeo Wiggins és Révész Ádám, játszhatott viszont a múlt héten még szintén hiányzó Abraham Arabo.

Az első negyedben rögtön magához ragadta az irányítást az Alba, kisebb-nagyobb előnnyel vezettek is. Az Olaj a szűk rotáció ellenére becsülettel küzdött, elsősorban Dustin Thomas és James Eads állt a csapat élére, míg a hazai oldalon Dickey és Philmore volt eredményes. Miodrag Rajkovic a frissesség megőrzése érdekében forgatta is az együttest, ám támadásban több pontatlanság is becsúszott a pirosban játszó mieinktől. A második negyedben még közelebb kapaszkodott a hiányzói ellenére keményen küzdő Olajbányász, sőt a vezetést is átvette egy rövid időre a Rajkovic-csapat. Érdekes és nyitott mérkőzés alakult ki, hiszen talán az Alba dominanciája érződött, de az Olaj mindig látótávolságban maradt, s ez egészen a félidő végéig így maradt. 40-35-tel fordultak a csapatok.

A harmadik játékrész remekül indult szolnoki szempontból, hiszen nemcsak ledolgozta hátrányát csapatunk, de a tripláknak köszönhetően már vezetett is. Értelemszerűen ezzel párhuzamosan javult is az addig gyengébb dobószázalékunk is. Az Alba rögtön időt is kért, hogy rendezze a sorokat, amely sajnos sikerült is Chambers irányításával. A mieink gondjait tovább nehezítette, hogy a támadásbeli hibák és a fáradtság jelentkezése mellett Rudner is kipontozódott, így az Alba először tudott igazán nagyobb különbséget kialakítani. Nagyon hiányzott Wiggins és Révész mind védekezésben, mind támadásban a festékből, akik nélkül az Alba magasemberei hatékonyan játszottak. Sajnos hiába jutott masszív 20 pont fölé Dustin Thomas, az egykori szolnoki Vojvoda Dávid alaposan megszórta magát a végjátékban. Az utolsó percekben már fejben és testben is kimerült csapatunk, így az Alba összességében jobban játszva tartotta otthon a bajnoki pontokat.

Javítási lehetőség jövő szombaton a Honvéd elleni hazai mérkőzésen, amelyre várunk minden kedves szurkolónkat!