A bajnokság negyedik fordulójában elszenvedte első vereségét csapatunk, amely ma Zalaegerszegen lépett pályára a Zalakerámia ZTE KK vendégeként. A mieink ugyan küzdöttek, ám a szűk rotációs lehetőségek és a hazaiak jobb dobóformája döntő volt a végeredményt illetően, így a zalaiak szerezték meg a győzelemért járó pontokat.

Több hiányzójának köszönhetően meglehetősen nehéz helyzetben utazott el együttesünk Zalaegerszegre, ahol hosszú ideje komoly skalpnak számít a vendéglátó megszorongatása, esetleg legyőzése. Miodrag Rajkovic mester keretéből elsősorban a magasemberek hiányoztak, hiszen Demajeo Wiggins és Lukács Norbert mellett sérülés miatt ezúttal hiányzott Révész Ádám és Abraham Arabo is, így négy felnőtt játékosát is nélkülöznie kellett a szerb trénernek. Az Olajbányász első csapatában így először kapott lehetőséget a fiatal Horváth Ákos.

A Pallai-Thomas-Eads-JR Clay-Rudner ötössel kezdtük a mérkőzést, méghozzá pazarul és két perc után rögtön 0-10-et mutatott az eredményjelző. Időt is kértek a hazaiak, hiszen szinte állva hagytuk őket. Elsősorban JR Clay volt elképesztő dobóformában, hiszen öt triplát süllyesztett el tíz perc alatt. A három bevethető amerikai remekül játszott, s bár az egerszegiek forgatták csapatukat, 23-34-es eredménnyel ért véget az első negyed.

Sajnos érezhető volt, hogy ezt a tempót nem bírja el csapatunk, s a fáradtság mellett a faultproblémák miatt is cserélni kényszerült Rajkovic mester. A hazaiak rátaláltak a ritmusra, melyet sikeres triplák követtek, így gyorsan zárkóztak az addigra már rutintalan fiatalokkal felálló Olajbányász ellen. Jól mutatja a kényszer szülte felállást, hogy volt, amikor egyszerre három U20-as játékosunk volt a parkettán, akik ugyan becsülettel küzdöttek, de kiütközött a rutin. A félidőben már a ZTE vezetett 62-45-re.

A második félidőben sajnos nem maradt más cél, mint az eredmény kozmetikázása és a tisztes helytállás. Sajnos a hazai kék-fehérek remekül dobtak, míg a mieink dobószázaléka a fáradtság növekedésével ellentétesen csökkent, így jelentős különbség alakult ki a csapat között, amely a mérkőzés végéig megmaradt.

Csapatunk így három győzelmet követően első vereségét könyvelhette el a bajnokság során. Keseregni azonban nincs idő, hiszen jön a jövő heti Alba elleni székesfehérvári rangadó, ahol rögtön lehet javítani a csorbát.

Hajrá Olaj!