Ami papíron könnyűnek ígérkezik, az általában a valóságban jóval nehezebb, legalábbis a kosárlabdában (és talán a sportok többségében is) ez egy alapigazság. Pongó Mátéék az 1-2-es mérleggel álló Zalakerámia ZTE KK vendégei lesznek szombaton, ami egy 3-0-s csapatnak nem feltétlenül kellene, hogy fejtörést okozzon, ám most mégis ez a helyzet.

Nem szükséges köntörfalazni, talán ők sem haragszanak meg érte: a ZTE pocsékul indította a szezont, rögtön a hazai nyitányon megviccelte őket a Szeged. Voltak ugyan sérültjeik, de ahogy Ruzicka mester mondta, a történelemkönyvekbe az kerül be, hogy kikaptak. Kikaptak, hogy aztán egy méretes pofon az OSE-tól felébressze őket, és a harmadik meccsükön immáron teljes, egészséges kerettel húzzák be az első győzelmi rovátkát a tabellán. A légisófogaton kívül a Tóth-Keller-Csuti fémjelezte magyar mag is belepakolta a magáét a közösbe, otthon ráadásul – történelmi tényekkel alátámaszthatóan – jobban játszik mindig a zalai alakulat, úgyhogy itt egy újabb rettenetesen nehéz erőfelmérő a foghíjas Olaj számára.

Az Olaj a saját kohéziója, eddig foggal-körömmel küzdős mentalitása mellett abban bízhat, hogy kilenc napot – öttel (!) többet, mint a házigazda – készülhettek erre az összecsapásra. A ZTE nem mellesleg több szempontból is hasonlít az Olajbányászhoz. Egyrészt szervezett, tudatos csapatkosárlabdát játszanak, másrészt pedig a szakvezető igyekszik elosztani a terheket, megfelelően rotálva a játékosait. Rajkovics mesternek azonban meccsről-meccsre fogy a merítési lehetősége, egyelőre most sem tudni, hogy ki az, akit parkettre tud küldeni az övéi közül a szolnoki térner. Lukács Norbi és Demajeo Wiggins játéka is kérdőjeles, hogy nélkülük mire megy az Olajbányász, azt nehéz megjósolni, mindenesetre a piros-feketék bíznak abban, hogy tovább tudják építeni a győzelmi szériájukat.

A mérkőzést szombaton 18 órától a mindigTV GO felületén lehet online követni. A játékvezetői hármast Praksch Péter Árpád, Farkas Gábor, Major Ádám alkotja.