Zúgott a lelátó, majdnem pont úgy, mint anno: „BERKICS A KIRÁLY! BERKICS A KIRÁLY!

S miután a város és a klub felköszöntette legendás játékosát a most ünnepelt 60. születésnapja alkalmából, jöhetett a feldobás! Sajnos ezúttal is Lukács Norbi és Demajeo Wiggins nélkül!

Érdekes, hogy Pallai Tomi és a debreceni Edwin kosaraitól eltekintve, nagy emberek hozták a pontokat a játék elején. A tavaly még Olaj mezben játszó Andre Williamson és Buljevic a vendégek részéről, míg Révész Ádi és Dustin nálunk. Majd Pongó Máté is beköszönt egy gól jó plusz egy megoldással. Erről a 14-4-es állásról újra csak a vendég magasember, Buljevic és a hozzá felzárkózó Williamson-Edwin kettős húzta ki a debreceniek szekerét. Jól jött Rudner Gabi büntetője, hogy levegőt kapjunk 16-12 után. A Williamson-Buljevic pontokra Junior tudott válaszolni, majd az ő gólpasszából James Eads is bevágott egy középtávolit…két másodperccel a negyed vége előtt! 23-18 ide.

A második negyedet Dustin kezdte igazán jól, pontjaival sikerült agy apró különbséget építeni, amit aztán a vendég légiós, Djordje Drenovac és Buljevic el is kezdtek faragni. 27-20-ról így lett a negyed felénél 27-25. A fiatal Arabo megint jól szállt be az Olaj kispadjáról, pontokat szerzett, pattanózott, jó elzárásokkal hozta helyzetbe társait. Ezzel együtt is egy apró egylabdás vendégelőnnyel vonulhattak a csapatok a félidőre. 34-32.

Majd a harmadik negyedben jött Révész Ádám az ő fergeteges energiáival, s nem mellesleg hármasaival. Ez volt a fordulópont, ahol igazán érezni lehetett, átvesszük az irányítást. Még úgy is, hogy egy-egy elhibázott támadásunk után a DEAC hátvédjének, Edwinnek a közelijével két labdányira hízott a hátrányunk. Ezt a karcos védelemnek és az abból felépített gyors, pontos, takaros játéknak köszönhetően megfordítottuk. JR és Bobo pontjaival újra nálunk az előny. 54-50. Jöhet a záró negyed!

Dustin és Drenovac csörtéje után újra Buljevic pontjai jöttek, amire Bobo válaszolt. Majd mintegy kérdezz-felelek formában színre léptek a nehéz tűzérek is, Rudner Gabi hármasára Mócsán Bálint felelt. Edwin nem hagyta leszakadni a Debrecent, de a Pongó Máté-Révész Ádám összjáték végén Ádám tálalt egy pazar helyzetet Rudner Gabinak, aki kíméletlenül bevarrta a trojkát. 66-58.

Bár a debreceni légiósok szépen zárkóztak, lépésről lépésre, mi mégsem koptunk el. Már csak azért sem, mert amikor a támadójátékunk meg-megakadt, a védekezésünk akkor is acélosan működött. Például, amikor Eads irgalmatlanul betakarta a kosárra törő debreceni hátvédet. A vendégek feljöttek még ugyan három pontra, de nem maradt energiájuk elvenni az Olaj győzelmét. 73-66 a vége.

A csapat így köszönti a Berkicset, a legendát, a királyt! Győzelemmel!