Soron következő fordulóban ahhoz a Sopronhoz látogattunk, akinek NOVOMATIC ARÉNÁJÁBAN a legjobbaknak is mindig rettenetesen nehéz nyerni. Főleg úgy, hogy Lukács Norbit nem tudjuk bevetni!

Ezt igazolandó izgatottsággal és némi kapkodással kezdtünk, így az első negyed kezdetén már 12-7 állt az eredményjelzőn a hazaiak javára. Dustin és James vezetésével nyitottunk egy rohamot, amihez csatlakozott a frissítésben szerepet kapó fiatal Bobo. Érdemes megjegyezni, hogy mind támadásban, mind védekezésben jól szállt be az ifjú magasember. Ennek is köszönhető, hogy pár pontos előnnyel jött a szünet.

A második negyed gólszegényen indult, leginkább a büntetővonalon állva lehetett pontot szerezni. Ebből a helyzetből a Sopron jött ki jobban, két gyors lefordulást követően át is vették a vezetést. Rajkovic mester időt kért. Sajnos a negyedet továbbra is a házigazdák uralták, sőt, feljavuló lepattanózásuknak köszönhetően négy-öt pontos előnyt is fel tudtak építeni. A negyed hajrájában, pár pontos hátrányban aztán megvillant Junior Clay! Először védekezésben. A Sopron a negyedből megmaradt tízen pár másodpercet magabiztosan tervezte támadni, ám a fiatal amerikai irányítónk lecsapott. Elcsente a labdát, s mivel más megoldás a soproni védelem tarsolyában nem maradt, meg kellett állítani. A jogosan megítélt sportszerűtlen hibáért járó büntetők egyikét sem sikerült értékesíteni… de, a hátra lévő 3 másodperc Juniornak elég volt egy step-back hármasra….emberrel a nyakán….szinte a büféből, mintegy hét és fél méterről. Így vonultunk az öltözőbe 38-37-nél mínusz eggyel.

A harmadik negyed nem hozott változást a küzdelem terén. 46-44-nél sajnos nem tudtunk élni a támadó lepattanó adta két lehetőséggel, sőt, ahogy az ilyenkor lenni szokott, védekezésben hibáztunk. A Sopron büntetői után Révész Ádám vált le az elzárásból, pontosan ahogy azt tanítják….két pont. Gyors fordulás után Pallai Tomi állhatott újra a vonalra, de sajnos a büntető eredményességén most sem tudtunk javítani. Már nyolcszor hibáztunk!

Ez idő tájt Eads tartotta a lépést az ellenféllel és a lelket bennünk! Pattanózott, ziccerezett, nehéz távoli tempót süllyesztett a helyére. Így ihletett másokat is! Bobo újra jól szállt be. A fiatal centert Junior szolgálta ki egy kettő-kettő végén, kosár jó! Egy perccel később Bobo újra a sűrűben! Támadó lepattanót szerez, majd felteszi és gól, egál!

Fél perccel a negyed vége előtt Nichols, a soproni légiós faulttal együtt dob kosarat, majd szerencsénkre a büntetőt elhibázza. A negyed végén megint a házigazdák büntetőztek, Sitku Márton élt is a lehetőséggel, így 61-55-tel vártuk a záró negyedet.

A Sopron kezdte a gólgyártást, majd erre jött egy Révész Ádám-Dustin Thomas játék. Válaszul Benyard alley oop zsákja érkezett. Ádám vette hátára az Olajt, hármas, dupla, lepattanó…és megint egál.

SKC hármas, amire Pallai Tomi válaszol egy trojkával (Pongó Máté zseniális gólpassza). majd a kivédekezett labda után Máté-Ádám zárás-leválás eredménye: vezetünk! Kivédekeztünk egy támadást, majd harcosan megmentettünk egy támadó pattanót, melynek végén Pongóóóóóó Máté beverte a hármast. 69-74 ide! Hű, micsoda 4 perc (3:52) maradt!

Soproni dupla, majd Dustin dudaszós pontjai borzolták a kedélyeket! S, megint jól védekeztünk! Eddig csak tíz pontot engedtünk a Sopronnak! Bár támadásban hibázunk, újra és újra megmutatjuk hogyan is tudunk védekezni, melyből egy türelmes támadás végén Junior dob két pontot….plusz egy!

Ezt az előnyt már nem kótyavetyéljük el, Junior büntetőzve beállítja a 73-80-as végeredményt!

Nehéz túra végén örülhetünk itthon Dustin, Révész Ádi és Pallai Tomi vezette csapatunkkal!