A bajnoki nyitányon a mieink, egyelőre idény eleji formát – milyen meglepő ez idény elején – mutatva győzték le az ASE gárdáját, míg a soproniak a házigazda Kecskemét ellen maradtak alul. Bár a kimenetel más, de a két mérkőzés jelzői mégis közösek: szoros, az utolsó percig nyílt, hullámzó teljesítménnyel megspékelt összecsapások.

Ennek fényében lesz igazán érdekes Pallaiék soproni vendégjátéka, hiszen a Tiszaligetben a támogató környezet (=szurkolótábor) is bizonyítottan jó hatással van a játékosokra, az ország másik végében ez korántsem lesz így, ráadásul a hazaiak bizonyosan nem egy (újabb) vereséggel szeretnének bemutatkozni a közönségük előtt. Pláne, hogy az elmúlt években nem igazán győzni járnak a csapatok a hűség városába, rendre pozitív mérleggel zárták a szezonjaikat az otthoni meccseiket tekintve.

Ami Miodrag Rajkovics legénységét soproni oldalról segítheti, az többek közt az a tény, hogy a vendéglátónk légiós centere, Banyard alig egy hete érkezett meg Sopronba, talán még mindig tanulja az újonnan kinevezett tréner, Bors Miklós rendszerét. A dobóhátvédnek igazolt Amorie Archibald pedig a KTE ellen nem lépett pályára sérülés miatt, így az ő játéka egyáltalán nem biztos ellenünk.

Biztos viszont egy nem is oly’ régi ismerősé, Dayon Griffiné, akit tavaly hat meccsen piros-feketében is láthattunk. Griffin akkor nem tűnt feltétlenül kiemelkedő képességű játékosnak, az SKC-ben viszont parádésan debütált, még a forduló válogatottjában is helyet kapott.

Az Olajbányásznak fel kell kötnie a gatyát, mert az ASE elleni teljesítménynél a Novomatic Arénában egészen biztosan többre lesz szükség a két pont elhozatalához. Márpedig ez a nem titkolt célja Rajkovics mesternek, aki légiósai lényeges formajavulásában bízhat, illetve abban, hogy a védekezésbeli hibákat meccsről meccsre sikerül javítani. A soproniak sokkal inkább „offenzíva-orientáltak”, fiatal és ambíciózus magyar edzőpárossal, ugyanakkor a tavalyinál jóval vékonyabb magyar maggal szeretnék megcélozni a nyolc közé jutást. Ehhez pedig muszáj, hogy az Olajnak legyen egy-két szava. Minden bizonnyal remek hangulat várja a csapatokat, így nagyon fontos lesz a fegyelem és a koncentráció a pályán.

A mérkőzést szombaton 18 órától a mindigTV GO felületén lehet online követni. A játékvezetői hármast Cziffra Csaba Zsolt, Tőzsér Dénes Kelemen és Földesi Ádám alkotja.