Legyőzte idegenben is a DEAC csapatát az Olajbányász, így Szarvas Gábor csapata végül az ötödik helyen végzett az idei bajnokságban.

Nehézkesen indult a találkozó, egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. Felváltva vezettek a felek, szolnoki oldalon Lukács Norbert, míg a hazaiaknál Drenovac emelkedett ki pontjaival társai közül. Az első negyed vége egy triplával a hazaiaké lett, ám a folytatásban átvette a kezdeményezést az Olaj. Lukács mellett Durham is kezdte megtalálni jobbik dobóformáját, így a nagyszünetig megfordította az állást a Szolnok.

A fordulás után öt percig nagyon leült a mérkőzés, sok volt a hiba mindkét oldalon. A gyűrűk nem igazűn forogtak veszélben, öt perc alatt csupán nyolc hazai, s négy vendégpontot jegyezhettünk föl. A helyzet akkor változott, amikor Bojan Subotic is megérkezett a meccsbe, pontjaival fokozatosan ellépett ellenfelétől az Olajbányász. A záró negyedben aztán már 14 pont is volt a két gárda között, s egyre többet játszottak a fiatalok is. Lényegében már percekkel a vége előtt eldőlt a találkozó, biztosan nyerték a meccset, valamint a párharcot Lukács Norberték, így megszerezték az ötödik helyet az idei bajnokságban.

DEAC – Szolnoki Olajbányász 66-75 (18-16, 14-22, 14-20, 20-17)

Helyosztó, 5-6-ik helyért, 2. mérkőzés
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Tőzsér Dénes Kelemen, dr. Németh Patrik (Bogárdi János)

DEAC: Govens 10/6, Polyák 2, Kovács 4, Drenovac 25/3, Tóth 4. Csere: Neuwirth 3/3, Kenéz 6, Balázsi -, Fábián -, Czermann 2, Ságodi 8/6.

OLAJBÁNYÁSZ: Durham 20/16, Gavin 13/9, Lukács N. 15/3, Révész 7, Szubotics 15/6. Csere: Sebők -, Pongó Má. 3/3, Gilszki -, Arabo 2, Vincze – .