Indul a párharc az ötödik helyért, az Olajbányász ellenfele a Sopront pályahátrányból kiejtő Debrecen lesz. Kedden 18 órától a Tiszaligetben kezdődik a két nyert meccsig tartó párharc, Debrecenben pénteken találkoznak a felek, majd ha addig nincs döntés, akkor vasárnap dőlhet el legkésőbb az ötödik hely sorsa.

Ez azt is jelenti, hogy a Szolnoki Olajbányász 2022/2023-as bajnoki évének az utolsó hete következik. Egy biztos, nincs ilyenkor könnyű helyzetben egyik edző sem. Az érmes csatákról lemaradó csapatoknál rendkívül nehéz megfelelő motivációt találni, ez valóban komoly kihívás az edzőknek.

Az Olajbányász két magasembere, a sérült Auston Barnes és a családi okok miatt a szerződésének lezárását kérő Andre Williamson nélkül is győzni tudott Kecskeméten, ami azt mutatja, az a bizonyos motiváció azért adott.

Barnes és Williamson ebben a párharcban már biztosan nem játszhat, így nélkülük kell legyőzni a DEAC-ot, akiknél szintén akadnak már hiányzók. Legutóbb például csak Drenovac és Govens lépett pályára a légiósok közül.

A mérkőzés 18 órától kezdődik kedden a Tiszaligetben, élőképpen a MindigTV Go felületén lehet majd követni.