Andre Williamsonra és Auston Barnesra sem számíthatott Szarvas Gábor a negyedik mérkőzésen, de a lendületen ez mit sem látszott. A két irányító duplájával indult a mérkőzés, Durham aztán Wittmannt ugrasztotta el két pontért. Az egyik oldalon Révész, a másikon Dramicsanin szerezte meg első pontjait a festékből, utóbbi Durham átadását húzta nem sokkal később a gyűrűbe, sőt egy szép kettő-kettő után ismét ez a páros hozott két pontot. Wittmann és Lukács váltott kosarat, Townes lopott labdát és könnyű ziccert dobott, Révész ismét megvillant. Karahodzsics találata után már a hazaiak álltak jobban, Subotic három büntetőt dobott be, Tóth egy közelit. A nyitó etapot Lukács hármasa zárta, így egy negyed után négypontos előnnyel állt az Olaj.

Karahodzsics kettesével folytatódott a játék, majd a center Wittmann átadásából egyenlített, aztán utóbbi ziccerével már a KTE állt jobban, Szarvas Gábor időt is kért, rögtön kétszer is. Négy és fél perc után Gavin talált be kintről, így megszülettek a vendégek első pontjai a negyedben, de Townes növelte 9 pontra a különbséget. Tóth dobott teljesen üres ziccert, Durham szerzett két pontot második esélyből. Townes célzott pontosan kintről, Lukács tett fel könnyű ziccert, Fazekast találta meg szépen Wittmann, Pongó pedig Révészt. Pongó eladott labdájából a házigazdák szereztek újabb pontokat, az irányító egy triplával javított. A félidőt Wittmann kosara zárta, így a Kecskemét 7 ponttal vezetett.

Karahodzsics szerezte a félidő első pontjait, Rudner talált be kintről, de tartotta magát a KTE. A hazaiak centere egy pontot a vonalon hagyott, Lukács mutatott be egy 2+1-es akciót. Durham triplájával 3 pontra zárkózott fel az Olaj, Boki kosara után már csak egy pont választotta el a feleket. A vendégek magasembere aztán egy pontot a vonalon hagyott, Karahodzsics törte meg a lila-fehérek rossz sorozatát egy 2+1-el. Tóth értékesítette mindkét büntetőjét, Townes 2+1-ével megőrizte félidei 7 pontos fórját a KTE.

Gavin szórt be egy hármast, Townes rohant végig a pályán egy lepattanó után, Wittmann egy büntetőt dobott be. Rudner távoli kísérlete hullott be, ahogy Gaviné is, ezt pedig Durham fejelte meg, így már a negyedik triplát dobta a negyedben, az Olaj átvette a vezetést, Forray Gábor pedig időt kért. Durham állította vissza a 4 pontos különbséget, Tóth dobott fontos hármast, amivel átlépte a 10 pontos határt. Durham egy pontot a vonalon hagyott, középtávolról viszont nem hibázott. 22 másodperccel a vége előtt Wittmann csökkentette kettőre a KTE hátrányát, Bokinak ezúttal egy büntető is elég volt, így ugyan lehetősége volt a Kecskemétnek az egyenlítésre, ez azonban nem sikerült, így 3-1-gyel továbbjutottunk, jöhet a DEAC!

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Szolnoki Olajbányász 83-85 (22-26, 28-17, 19-19, 14-23)

Rájátszás az 5-8. helyért, 4. mérkőzés
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Praksch Péter Árpád, Goda László (Téczely Tamás)

Kecskemét: Townes 27/6, Ivkovic -, Wittmann 13, Dramicsanin 6, Karahodzsics 19. Csere: Kiss D. 3, Fazekas M. 4, Tóth 11/3.
Szolnok: Durham 23/6, Gavin 12/12, Lukács N. 10/3, Révész 13, Subotic 16. Csere: Sebők -, Pongó Má. 5/3, Rudner 6/6.