Nem kezdte jól az 5-8. helyért rendezett párharc elsőp meccsét az Olajbányász, a kecskemétiek pontosabbak voltak a támadások befejezésénél. Jobbára ők is tartottak előrébb a mérkőzés első felében. A félidő végére nem csupán a játék lett kiegyenlítettebb, hanem az eredmény is, mivel egyik csapat sem tudott elszakadni a másiktól. A két csapat dobásmutatója összesen alig érte el a 30 százalékot, úgyhogy volt miről beszélni az edzőknek a nagyszünetben (34-36).

Fordulás után is inkább a KTE volt stabilabb, Lukács Norberték futottak az eredmény után. Amikor sikerült utolérni Wittmannékat, egy-egy bosszantó hiba magakadályozta a fordítást. Így aztán a záró negyed előtt a vendégek joggal reménykedhettek abban, hogy elveszik az Olajbányász pályaelőnyét (55-59).

Öt percig teljesen jogosan bizakodhattak a sikerükben Forray Gábor tanítványai, ugyanis biztosan tartották a nagynak éppen nem mondható 3-5 pontos előnyüket. Ekkor Gavin és Durham tripláival hosszú idő után átvette a vezetést a Szolnok. A Szolnok amerikai irányítója nagyon ráérzett a távoli dobásokra, s mivel Subotic sem akart lemaradni ebben a műfajban, így két perccel a vége előtt négy ponttal már az Olaj állt közelebb a győzelemhez (79-75). A végjátékban pedig már nem engedte ki a győzelmet a kezéből a Szolnok, ami azt is jelentette: Szarvas Gábor győzelemmel mutatkozott be vezetőedzőként (83-75) a klub kispadján. Ezzel a három győzelemig tartó párharc állása 1-0 az Olajbányász javára.