Olajbányász szempontból az utóbbi idők egyik nemezise, a KTE érkezik a Tiszaligetbe a három győzelemig tartó párharc nyitányára, melyet a mieink immár Szarvas Gáborral a “kormánynál” igyekeznek majd behúzni.

Hogy miért nemezis a Kecskemét? A szomszédvár tavaly a rájátszásban ütötte el a mieinket a négybe jutástól, idén az alapszakaszban pedig ők voltak azok, akik elvették az Olaj hazai veretlenségét még januárban.

A kecskemétiek megéltek hullámvölgyeket a szezonban, rapszodikus teljesítményt nyújtottak a bajnokságban, remek periódusok és váratlan vereségek jellemzik Forray Gábor együttesét. A csapat magja már szezonok óta együtt van, Milos Boriszov és Marques Townes jelenti a frissítést az előző szezonban a legjobb négyig jutó gárdában. Alighanem ebben az összeszokottságban bízhatnak leginkább a lila-fehérek.

Az Olajbányász a Körmend ellen alulmaradt a legjobb négy közé jutásért folytatott küzdelemben – azóta a szakmai stáb megköszönte Gasper Potocnik vezetőedző elmúlt három éves munkáját és a szezon hátralévő részére másodedzőjének, Szarvas Gábornak szavazott bizalmat, aki Pallai Tamáson kívül mindenkire számíthat majd a szerdai összecsapáson.

A játékvezetői hármast dr. Mészáros Balázs, Makrai Márton, Lengyel Ádám József alkotja. A szerdai találkozót 18 órától rendezik a városi sportcsarnokban, melyet élőképpel és kommentárral a MindigTV GO felületén lehet majd követni.