A szezon során immár hatodjára találkozott a Körmend és az Olajbányász, azaz sok újat aligha tudtak egymásnak mutatni a csapatok. Jimmy Gavint kisebb sérülése miatt nélkülöznie kellett a Szolnoknak.

A hazai pálya otthonossága Ferencz Csabáékat nyugtatta meg jobban, s két gyors szolnoki kosár után gyorsan átvették a vezetést, s az első negyed végéig annak ellenére növelték előnyüket, hogy viszonylag sokat hibáztak a befejezéseknél. Merthogy a szolnokiak, az előző körmendi meccshez hasonlóan, nem igazán találtak be. Ezzel saját magát hozta nehéz helyzetbe a Tisza-parti  gárda, merthogy komolyabb hátrányba kerültek már tíz percnyi játék után (19-11).

A folytatásban sem igazán változott a játék képe, a körmendiek biztosan tartották előnyüket, sőt, a negyed közepénél már kétszer annyi pontot szereztek, mint Suboticék (30-15). Sajnos teljesen ritmusát vesztette az Olajbányász, homály dobások, kihagyott ziccerek jöttek egymás után. Az Olaj szerencséjére a hazaiak sem remekeltek, így a bántóan kevés szolnoki pont ellenére sem vált tetemessé a hazai vezetés, igaz, így sem volt rózsás a vendégek helyzete. Még rosszabb lett volna, ha Durham félpályás triplájával hosszú idő után nem került tíz ponton belülre az Olajbányász (37-30).

Durham félidőt lezáró triplája kétségtelenül jót tett a Szolnok játékának, jobban védekeztek, s pontosabban is céloztak Révészék. Szoros lett a meccs, megvolt az esélye az Olajnak az egyenlítésre is. Ám nem éltek vele, így a Körmend a 25. percre visszaállította a félidei 7 pontos hazai vezetést (46-39). Kapkodni kezdtek  Barnesék, amitől az ellenfél lábra kapott, de a negyed vége ismét az Olajé, s Jabril Durhamé volt, három büntetőjével egy ponttal ezt a negyedet is megnyerte az Szolnok (54-48).

Keménységet és feszültséget hozott a záró játékrész, Durhamnek egy ütközés után az orra vérzett például. Bő négy perccel a vége előtt két pontra zárkózott fel Williamson duplájával az Olajbányász, sőt, Durham középtávolajával egyenlő lett (62-62). Elképesztően izgalmasan alakult a végjáték. Előbb Williamson kettese szolnoki vezetést ért, de a Körmend 43 másodperccel a vége előtt fordított, s már két ponttal ők álltak jobban. A túloldalon kihagyta a dobást Subotic, így a hazaiak kiharcolták az ötödik mérkőzést, amit vasárnap rendeznek Szolnokon. A lefújás után egymásnak feszültek még a játékosok, ami előrevetíti, hogy nem mindennapi ötödik meccs vár a szurkolókra két nap múlva.