Két egyértelmű hazai siker született eddig a férfi negyeddöntők piros-fekete rangadóján. A körmendiek előzetesen szombati jó játékukban bíztak, míg a Tisza-partiak a stabilitásukra, na meg a szolnoki közönségre alapoztak. Ez utóbbi jött be végül, s folytatva a sormintát, ezúttal is sima hazai győzelem született.

Óvatosabban kezdett mindkét csapat, mint ahogyan azt az első két meccsen tették. Ha nagy rohanás nem is volt, küzdelem és keménység annál inkább. Nem volt könnyű kosár, persze egy negyeddöntőben ilyenre már ne is számítson a szurkoló, ez nem ennek az ideje.

A vendégek játéka a cserék után kicsit leült, így a meccsen az első nagyobb különbséget a 7. perc végére jegyezhettük föl egy 9-1-es szolnoki rohanást követően (21-13).

Elsősorban a vendégek támadójátéka volt teljesen hatástalan, vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy remekül működött a szolnoki védekezést. Különösen feltűnő volt, hogy mennyire nem tudott mit kezdeni a szigorú őrizettel a két körmendi gólzsák, Chambers és Mitchell, ketten húsz perc alatt mindössze két pontig jutottak. 

Ahhoz, hogy a Körmend megkezdje a kapaszkodást, kellett az Olajbányász rossz sorozata a második negyed végén, na meg Cakarun és Durázi pontjai, ezúttal ők álltak a vendégek felzárkózásának az élére. Nagyban nekik is volt köszönhető, hogy 40-22 után a nagyszünetre csak 11 pont maradt az Olajbányász előnyéből (46-35).

A második negyed utolsó perceiből táplálkozva igyekezett lendületben maradni a Körmend, de Durhamék nem engedték, hogy látótávolságon belülre kerüljenek a vendégek. Ötletesen és pontosan kosárlabdázott ekkor az Olajbányász, Révész és Durham kettő-kettőivel fokozatosan növelték előnyüket. A záró negyedben magabiztosan tartotta előnyét, így önbizalommal telve, s nem utolsó sorban 2-1-es vezetéssel utazhat pénteken Körmendre Révészék.

Szolnoki Olajbányász – Egis Körmend 96-69 (29-19, 17-16, 27-17, 23-17)

Negyeddöntő, 3. mérkőzés
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Benczur Tamás, Tőzsér Dénes Kelemen, Goda László (Farkas Zoltán)

Szolnok: Durham 18/6, Lukács N. 2, Barnes 8, Szubotics 16/3, Williamson 13. Csere: Rudner 9/9, Révész 12, Aribo 2, Pongó 6/6, Gavin 10/3, Vincze -.

Körmend: Chambers 2, Mitchell 9/3, Adams 10/6, Durázi 10/6, Omenaka 4. Csere: Cakarun 14, Ferencz 13/9, Kiss M. -, Edwards 1, Takács K. 6, Herczeg 3, Doktor P. -.