Biztos szolnoki sikerre magabiztos körmendi győzelem volt a válasz, azaz 1-1-re áll az Olajbányász és az Egis Körmend bajnoki negyeddöntője. Ahogyan azt előzetesen is sejteni lehetett, ez a párharc a legszorosabb, a másik három negyeddöntőben a pályaválasztó vezet már 2-0-ra, s holnap a saját csarnokában juthat az elődöntőbe a Falco, az Alba és a Zalaegerszeg is.

A Tiszaligetben kedden estére még csak azt tudjuk meg, melyik csapat kerül egyetlen győzelemnyi távolságra a legjobb négytől. Ahhoz, hogy a pályaelőnyt birtokló csapatunk legyen az, ahhoz sokkal jobb játékra, nagyobb koncentrációra lesz szükség, mint amit szombaton Körmenden láthattunk.

A rájátszásban éppen az a jó, hogy nem számít, ki mit rontott el az egyik mérkőzésen, a következőn azonnal javíthat. Most ezt a pozitív változást úgy is lefordíthatjuk: már kedden megmutathatjuk, ott a helyünk a bajnoki elődöntőben. Az már világosan látszik, hogy a Körmend játékának kulcsa a csapatuk két mezőnyembere, Mitchell és Chambers ponterőssége. Az első két mérkőzésen helyenként bravúros kosarakat dobtak, Szolnokon 39 pontot szórtak (közte 4 triplával), Körmenden pedig 46-ot (ekkor már 7 triplával). Ezt csapatmunkával és szigorú védekezéssel lehet csak ellensúlyozni, amire tudjuk, az Olajbányász igenis képes.

A keddi találkozó 18 órakor kezdődik, bizony nagy szüksége lesz csapatunknak a szurkolók segítségére. A játékvezetői hármast Benczur Tamás, Tőzsér Dénes és Goda László alkotja.

Kiemelt kép: hunbasket.hu