Tizennégy nap alatt a hatodik mérkőzését vívja csapatunk Körmenden, a bajnoki negyeddöntő második mérkőzésén. Csak összehasonlításként: a kupában nem érdekelt ellenfelünknek, a Körmendnek ez csak a harmadik lesz a sorban. De miért is említjük ezt? Mert egy ilyen kemény sorozatban bizony kiemelt fontossága lehet a fáradtságnak.

Persze a frissességre igazából nem lehetett panaszunk a párharc szerdai első találkozóján, az Olajbányász végig vezetve biztosan győzte le Marjan Cakarunékat. Ha már Cakarun, az Olajbányásznál három évet eltöltő horvát centernek láthatóan nem ízlett a szolnoki védekezés, úgy általában nagyon keveset tudtak hozzátenni a vasi magasemberek csapatuk pontjaihoz. Ez fontos lehet szombaton is, mert látható, hogy a kisemberek hiába játszanak jól, egyedül nem tudnak nyerni

Körmenden biztosan más ritmiusban fog kosárlabdázni a házigazda, mint tették azt a Tiszaligetben. Ferenczék hazai pályája egyébként sem a vendégek kedvence, s ez akkor is igaz, ha legutóbb győzni tudott ott Gasper Potocnik együttese. Egy tanulságot azért mindenképpen levonhatunk abból a bajnokiból: az Olajbányász higgadtan kosárlabdázva egyáltalán nem esélytelen a szombat este 18 órakor kezdődő meccsen.