Ritkán adódik olyan alkalom, amikor az alapszakasz végéhez közeledve csapatunk teljesen nyugodtan utazhat Székesfehérvárra. Márpedig a bajnokság egyik legpikánsabb rangadója igazából most elsősorban a házigazda számára bír téttel. Persze ha jobban megnézzük a szombat délutáni meccset, akkor láthatjuk, azért nem teljesen mindegy az Olajbányász számára sem, mi is lesz a végeredmény.

Kezdjük ott, hogy az alapszakasz első két helye már elkelt, a Falco, mögötte pedig az Olajbányász áll, s élvezheti akár egészen a döntőig a hazai pálya előnyét. Az Alba ezzel szemben kőkemény csatát vív a harmadik helyért a ZTE-vel, merthogy, amennyiben eljut odáig, lehetőség szerint szeretnék elkerülni a címvédő Falco gárdáját az elődöntőben. Azon is lehet elmélkedni, melyik csapat lenne jobb ellenfél egy esetleges elődöntőben, de ennek nem sok értelme lenne, hiszen pontosan tudjuk: a rájátszás egy egészen más műfaj, ott bármi megtörténhet.

Persze ez elsősorban a fehérváriak és az egerszegiek különmeccse lesz, s Pongóéknak az alapszakaszt követő tétmeccsekre kell elsősorban figyelniük. Így aztán úgy méretheti meg magát csapatunk, hogy egy erős, az edzőváltás óta egészen remek formában lévő Alba Fehérvár ellen tesztelhetik, hol is állnak a bajnokság legfontosabb szakasza, azaz a rájátszás előtt.

Ne feledjük, egy héttel ezelőtt Körmenden hasonló szituációban higgadtan, okosan kosárlabdázva győzni tudtunk, miért ne sikerülhetne ez Fehérváron? Ráadásul ismerjük pontosan Gasper Potocnik és a szolnoki játékosok mentalitását, így aztán harcos szolnoki csapatra készülhetnek Vojvoda Dávidék.

A 15.45-kor kezdődő rangadót az M4 élőben közvetíti, a játékvezetői hármast Kapitány Gellért, Ádám József és Nagy Viktor alkotja majd.