Remekül kezdte az Olajbányász a körmendi mérkőzést, Lukács Norbert nyolc pontjával öt perc után már 6-15-ös vendégvezetést mutatott az eredményjelző. A Körmend játéka akkor változott meg, amikor beállt az éppen Szolnokról igazolt Marjan Cakarun, vezérletével két és fél perc alatt ki is egyenlítettek a hazaiak (18-18). A negyed legvégén pedig Chambers révén a vezetést is átvették (24-23).

A folytatásban igencsak visszaesett a ponttermés mindkét oldalon, az első negyed közel félszáz pontja után a második játékrészben hét perc alatt 5-9-nél jártak a csapatok. A körmendiek a triplával és a büntetőkkel álltak hadilábon (ez utóbbiban Suboticék sem jeleskedtek), míg a szolnokiak nem tudták állandósítani jó periódusaikat, pedig ekkor elléphettek volna ellenfelüktől. Így aztán fej-fej mellett haladt a két gárda, de ezúttal Durham révén az Olajbányászé volt az utolsó szó, s az amerikai triplájával három ponttal az Olaj vezetett a nagyszünetben (35-38).

A játék ritmusa igazából nem változott a fordulást követően sem, jobb szolnoki periódusra jött egy körmendi rohanás, majd ismét az Olajbányász pillanatai következtek. Így a 25. percben 6 pontos szolnoki vezetésnél a körmendi kispad próbált meg változtatni a játék menetén egy időkéréssel (42-48). Nem igazán sikerült, mert Jimmy Gavin vezérletével tovább növelte előnyét Gasper Potocnik együttese (46-63).

A negyed végére aztán egy 9-2-es sorozattal közelebb tudott jönni a Körmend, életben tartva ezzel győzelmi esélyeit (55-65).

Egyetlen perc telt el csupán a negyedik negyedből, amikor Praksch Pétert a Körmendről kapott információk szerint leköphették a szurkolók, ezért a nézőtéren három sor kiürítését rendelték el a játékvezetők. Ez csak nagyon nehezen ment, így átmenetileg félbe is szakították a rangadót.

Jó tízperces közjáték után folytatódhatott a találkozó. Nagy kérdés volt, ki torpan meg a kényszerű szünetben. A szolnokiak higgadtak tudtak maradni, s bár a körmendiek harcoltak, de támadásról támadásra vesztették el hitüket. Ezen az estén jobb volt az Olajbányász, s a meccs jelentős részében vezetve megérdemelten győztek Körmenden, amivel el is dőlt, hogy a második helyről kezdhetjük a rájátszást.

Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász 81-93 (24-23, 11-15, 20-27, 26-28)

Bajnokság, 24. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Goda László, Söjtöry Tamás Ferenc

Körmend: Chambers 21, Edwards 14/3, Mitchell 11/3, Durázi 10/3, Omenaka 4. Csere: Cakarun 15, Takács K. 4/3, Ferencz 2, Adams -, Doktor P. -.

Olajbányász: Durham 7/3, Lukács N. 12/9, Barnes 8/3, Szubotics 19/6, Williamson 11/3. Csere: Gavin 13/3, Révész 10, Rudner 9/9, Pongó 4/3.