Három mérkőzés van hátra az alapszakaszból, csapatunk ebből kettől idegenben, a Körmend és az Alba Fehérvár otthonában vív meg. Elsőként mindjárt jön a vasi rangadó, a két piros-fekete csapat több évtizedes rivatlizálásának újabb felvonása. Az idei szezonban igencsak felemásan teljesítő körmendiek számára minden mérkőzés létkérdés a legjobb nyolcba kerülés szempontjából. Ha biztosra akarnak menni, lényegében nem hibázhatnak, mivel a kilencedik helyen álló DEAC egyetlen vereséggel van mögöttük.

Valamivel könnyebb az Olajbányász helyzete, csapatunk a második helyet akarja megtartani az alapszakasz végéig, ehhez tulajdonképpen a Honvéd elleni hazai megnyerése elegendő. Ugyanakkor lazítani egyáltalán nem lehet, mivel közel a Magyar Kupa, ami után azonnal kezdődik is a rájátszás, tehát a formaingadozás most már nem fér bele.

A házigazda erős állománnyal rendelkezik, a korábbi szolnoki kedvenc Marjan Cakarun, Godwin Omenaka, Durázi Krisztofer és Eric Adams erős négyes a palánkok alatt, Wendell Mitchell személyében pedig náluk játszik az egyik legponterősebb kisember a magyar mezőnyben. Úgyhogy nehéz meccs következik, melyet csak jó teljesítménnyel nyerhet meg a Szolnok. A bajnokság tiszaligeti odavágóján alaposan kitömte Ferencz Csabáékat az Olaj. A 106-55-ös végeredményből persze sok következtetést levonni nem érdemes, de talán a harci kedvet életben tarthatja.

Szombaton 18 órától Praksch Péter, Goda László és Söjtöry Tamás játékvezetésével kezdődik a találkozó, melyet élőképpel a MindigTV Go felületén lehet követni.