Lukács Norbert belázasodott, így ő nem állhatott Gasper Potocnik rendelkezésére a Szeged elleni bajnokin, ott volt viszont a keretben az a Révész Ádám, aki kisebb sérülés miatt kihagyta a ZTE elleni idegenbeli rangadót. Lukácsot Sebők András pótolta, s mindjárt a kezdőben is találta magát a fiatal irányító.

Hektikusan kezdett a Szeged, míg az Olajbányász igyekezett diktálni a meccs ritmusát. Az első negyedben az utóbbi párosult eredménnyel. A vendégek elsősorban egyéni megoldásokból voltak eredményesek, míg a túloldalon jobban működött a csapatjáték (28-20).

A folytatásban szigorítani tudott védekezésén a Szolnok, így nem volt reális esélye a Szegednek a fölzárkózásra. Ötletesebben, néhánya kifejezetten látványosan kosárlabdáztak Durhamék, a nagyszünetre kialakult különbség a vendégekre nézve volt inkább hízelgő (47-33).

A fordulás után megtorpant kicsit az Olajbányász támadójátéka, a Szegedé pedig határozottan feljavult. Ezzel együtt is biztosan őrizte tíz pont fölötti előnyét a házigazda, igaz, az is benne volt a meccsben, hogy szorosabbá tudja tenni a meccset a Nicholson pontjaira építő Szedeák. Szolnoki szempontból a legjobbkor pörgött túl a szegediek amerikai játékmestere, Washington hibáit Subotic révén kihasználták a piros-feketék, s harminc percnyi játék után 16 ponttal vezettek (73-57).

A negyedik negyedben kevesebb szépség jutott a szurkolóknak. Próbálkozott a Szeged, az Olajbányász pedig pontatlanabbá vált a befejezéseknél, ám ennek ellenére sem forgott veszélyben a hazai győzelem. Így az Olajbányász egyetlen sikerre került attól, hogy a második helyen zárja az alapszakaszt.

Szolnoki Olajbányász – Naturtex-SZTE-Szedeák 89-82 (28-20, 19-13, 26-24, 16-25)

Bajnokság, 23. forduló
Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Makrai Márton, Balog György

Szolnok: Durham 9/9, Barnes 15/6, Sebők 2, Szubotic 26/6 ,Williamson 12. Cserék: Gavin 8/6, Rudner 8/6, Pongó 9/9, Gilszki -.

Szeged: Washington 16/6, Polányi 5/3, Nicholson 19/9, Bognár 7/3, Roberson 15. Csere: Person 2, Kerpel-Fronius B. -, Balogh S. 2, Carter 16/3.